Сръбският режисьор Емир Кустурица благодари на руския президент Владимир Путин

...
Сръбският режисьор Емир Кустурица благодари на руския президент Владимир Путин
Коментари Харесай

Кустурица благодари на Путин за историческата справедливост в Украйна

Сръбският режисьор Емир Кустурица благодари на съветския президент Владимир Путин за " историческата правдивост " по отношение на водената война в Украйна и я дефинира като " битка за всички нас ". Със своя резолюция Организация на обединените нации осъжда войната в Украйна. Заради нашествието на Русия в някогашната руска република Москва е обект на наказания от страна на Европейски Съюз и Съединени американски щати, предава Българска национална телевизия.

На среща с Путин в Кремъл Кустурица съобщи:

" Искам да ви благодаря за вашата персонална историческа правдивост, която ние славяните постоянно сме имали. Това, което се случва в Украйна - това е битка за всички нас. Видяхме какво се случи с бандеровците в Хърватия, когато изгониха 230 000 сърби. Мисля, че тази прилика е доста значима за всички ", отбелязва режисьорът.

Руският президент отбелязва, че оценката на сръбския режисьор за войната в Украйна съответствува с неговата.

" Оценката ви през днешния ден, включително и за трагичните събития в Украйна, изцяло съответствува с моята. Това, което се е случило в Сърбия и това, което се случва в този момент сред Русия и Украйна, възвеличаването, повдигането на фундамент на фашистките детайли на предишното, даването им на нов живот в днешно време, това, несъмнено, са доста сходни феномени, доста си наподобяват ", акцентира Путин.

Античовешката идеология на нацизма към момента живее и се употребява за геополитически цели, означи още Владимир Путин.

При срещата си с президента Емир Кустурица е споделил проектите си да снима в Русия кино лентата " Престъпление без наказване " по романа на Ф. Достоевски, както и няколко кино лентата по творби на съветски писатели - Николай Гогол, Лев Толстой и Евгений Водолазкин. Според него по този начин може да завърши режисьорската си кариера.

" Изкуството отразява действителния живот. И протичащото се през днешния ден е единствено добре забравено минало, ето за какво обръщането ви към историята, ми се коства, може да бъде забавно и продуктивно ", акцентира Путин.

" Що се отнася до привършване на кариерата, коства ми се, за вас е рано е да се приказва за това. Рано е да се приказва... Вие сте създали толкоз доста. Струва ми се, че ще извършите още значително ", отбелязва Путин.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР