Сръбският режим днес отново демонстрира и приложи терор над българите

...
Сръбският режим днес отново демонстрира и приложи терор над българите
Коментари Харесай

Сръбски терор: Не пускат Сугарев в Босилеград, полицията конфискува книги

Сръбският режим през днешния ден още веднъж показва и приложи гнет над българите от Западните околности, съобщи кореспондент на БГНЕС.

В " Деня на Западните околности " чиновници на злокобната сръбска държавна сигурност нахлуха първо в офиса на " Културно-информационния център " Босилеград ”, а по-късно и иззеха книги на Едвин Сугарев, който е някогашен консул в град Ниш. В същото време граничните служители на реда не позволиха самия Едвин Сугарев да влезе на територията на Сърбия и да участва довечера в показване на книгата си в клуба на КИЦ „ Босилеград ”.

Офицерите на сръбската Държавна сигурност " повдигнаха обвиняване за етническа, расова и религиозна ненавист " на шефа на КИЦ-Босилеград Иван Николов.

Случилото се през днешния ден не е казус или изолиран случай. Това е следващото доказателство за формалната антибългарска и денационализаторска политика на режима в Белград в продължение на над 120г. В нея и през днешния ден интензивно и поредно вземат участие персонално президентът Александър Вучич и външният министър Ивица Дачич.

Само преди месеци Вучич в София призна персонално, че българите от Западните околности се подслушват, а Ивица Дачич сподели, че " до момента в който няма сърби в България, няма да има българи в Сърбия ". /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР