Сръбският президент Александър ВучичАлександър Вучич – сръбски юрист и политик. Александър

...
Сръбският президент Александър ВучичАлександър Вучич – сръбски юрист и политик.
Александър
Коментари Харесай

Четирима кандидати за премиер на Сърбия

Сръбският президент Александър Вучич  Александър Вучич Александър Вучич – сръбски правист и политик. Александър Вучич е роден на 5 март 1970 година в Белград. съобщи пред телевизия Пинк, че има четирима претенденти за министър председател,  заяви Българска телеграфна агенция, цитирайки сръбската национална телевизия РТС.

Вучич сподели, че е поканил представители на  партиите, влезнали в Народното събрание на съвещания за държавното управление в идващите дни. Той сподели, че има четирима претенденти за министър председател, като двама от тях са изцяло известни на обществеността, визирайки евентуално премиера Ана Бърнабич и министъра на финансите Синиша Мали, а за другите двама до момента не се е спекулирало в публичното пространство.  Според сръбския държавен глава огромна част от новото държавно управление ще бъдат напълно нови хора.

Вучич съобщи също, че  страната има запаси от дизел за 77 дни, а от бензин за 65 дни, а ще има и задоволително газ. Той напомни, че 65 % от потребностите от газ за страната са  обезпечени на добра цена  от Русия от 335 до 420 евро за 1000 кубически метра газ, което зависи от цената на нефта, така като  цената се изчислява  напълно по нефтената формула. Той посочи, че сега има 227 кубически метра газ в на хранилището в Банатски двор.

Сръбският президент говори  и за увеличението на заплати и пенсии,  като уточни, че ще се опита минималната заплата в страната да е  40 000 динара  (340 евро), а средната  към 710-720 евро.

Президентът означи, че за своя най-голяма неточност счита това, че Сърбия се отхвърли от рандеман на литий, защото " с този акт е било убито бъдещето ".

Говорейки за преговорите  сред Белград и Прищина, сръбският президент сподели, че никой не го е канил за нов кръг договаряния и добави, че не вижда огромен смисъл от тези договаряния, само че означи, че сръбската делегация постоянно ще се отзове на покана.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР