Сръбският президент Александър Вучич заяви в понеделник, че както той,

...
Сръбският президент Александър Вучич заяви в понеделник, че както той,
Коментари Харесай

Вучич: Земан и аз осъждаме руската инвазия в Украйна

Сръбският президент Александър Вучич съобщи в понеделник, че както той, по този начин и напускащият президент на Чехия Милош Земан осъждат съветската инвазия в Украйна , оповестява N1.

" И двамата осъждаме съветското навлизане в Украйна и почитаме териториалната целокупност на Украйна ", сподели Вучич на взаимна конференция със Земан. Той добави, че Сърбия е неповторима в Европа с това, че не е наложила наказания на Русия , което, сподели той, е елементарно обяснимо , като се имат поради проблемите на Сърбия със личната й териториална цялос т и нейния опит със наказания.

Вучич изрази удовлетворение от срещата си лице в лице със Земан. " Щастлив съм, че мога да поздравя Земан. Това, което той сподели преди две години, е в сърцата на нашите жители и надали познавам президент в Европа, който да е толкоз известен, колкото Земан в Сърбия ", сподели той. Земан е единственият държавен или държавен началник на членка на НАТО, който се извини на Сърбия за въздушната акция от 1999 година, която той утвърди като чешки министър-председател по това време.

" Виждам, че думата мир е неразрешена в света... сменена с победа на един над различен ... Мирът не може да се загатва на никое място ", сподели Вучич. Сръбският президент сподели, че съдействието сред отбранителните промишлености на двете страни е положително и добави, че Сърбия няма да продава оръжия на Украйна или Русия .

Земан изрази признателност към Вучич, който сподели, че улица в Белград ще носи името на чешкия президент . " Преди две години, по време на визитата на Вучич, споделих, че се оправдавам за обстоятелството, че Чехия даде утвърждение самолети на НАТО да преминат през територията й, с цел да бомбардират СР Югославия. Единственият път в живота си желаех амнистия ", сподели той.

" Оценявам обстоятелството, че Сърбия осъди съветската експанзия против Украйна . Не можем да позволим на страната да нападна своя комшия без причина ", сподели Земан. Той добави, че е споделил на Вуич, че Китай може да играе роля в установяването на мир в Украйна , както и Турция.
 Вучич: Сърбия не е член на НАТО по явни аргументи
Вучич: Сърбия не е член на НАТО по явни аргументи

Сръбският президент напомни бомбардировките от 1999 г.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР