Сръбският президент Александър Вучич заяви днес в Тирана, че никой

...
Сръбският президент Александър Вучич заяви днес в Тирана, че никой
Коментари Харесай

Вучич: Въпреки едностранните ходове на Курти, Белград ще намери начин да помогне на сърбите в Косово

Сръбският президент Александър Вучич съобщи през днешния ден в Тирана, че никой не схваща едностранните ходове и решения на косовския министър председател Албин Курти и Пищина и сподели, че Белград постоянно ще откри метод да бъде до сърбите в Косово и да им помогне, оповестява Kosovo-online.

Вучич, отговаряйки на въпроси на публицисти след срещата на върха ЕС-Западни Балкани и на въпрос на албански публицист за връзките сред Белград и Прищина, сподели, че всички представители на интернационалната общественост, освен Европейски Съюз, само че и Съединени американски щати, са срещу едностранните ходове на Курти и Прищина.

" Никой не схваща за какво вършат това, указът се изяснява с лицемерно отношение, на което никой не има вяра. Очакваме в бъдеще да се проведат избори на север и постоянно сме подготвени да приказваме за всеки проблем и въпрос. Изпратихме нашата делегация, водена от ръководителя на преговорния екип в Брюксел, само че другата страна не пристигна. Надявам се да намерим метод да решим отворените въпроси, другояче ще имаме огромни проблеми за сърбите, живеещи в Косово, само че ще намерете метод постоянно да бъдете до тях, да им помагате “, сподели Вучич.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР