Сръбският президент Александър Вучич заяви днес, че опозицията може да

...
Сръбският президент Александър Вучич заяви днес, че опозицията може да
Коментари Харесай

Вучич: Опозицията да каже дали е за избори или иска да ме убие

Сръбският президент Александър Вучич съобщи през днешния ден, че опозицията може да пристигна на власт единствено на избори или в случай че го убие, съобщи Танюг.

" Какъв различен метод има да се докопат до властта с изключение на на избори или да ме убият? Те обаче знаят, че народът не желае избори. Какво им остава като друга алтернатива? ", сподели Вучич пред публицисти в Нови Сад във връзка митингите на опозицията в страната.

Президентът посочи, че може да се съберат 10 или 20 хиляди стачкуващи, само че това не значи, че е заменена властта. Вучич акцентира, че не би трябвало да се има вяра на информациите за хиляди жители, излезли на митинг, като уточни, че през вчерашния ден в Рашка са протестирали 31 души, в Нови Сад 692, в Ниш 541 и във Владичин хан 8, съобщи Българска телеграфна агенция.

По мотив опасенията измежду част от обществото, че може да има ново навлизане в държавната телевизия РТС като предходната седмица, Вучич сподели, че към този момент няма да има никакви изненади.

" Това се случи, тъй като мислехме, че имаме работа с водачи, които са естествени и рационални, само че като видяхме, че имаме работа с един олигарх, които бърза да усили финансите си, и с един фашист /лидерите на митингите Драган Джилас и Бошко Обрадович/, към този момент не разчитаме на техния разсъдък. Ще предприемем всички ограничения и по тази причина няма причина да се страхувате ", сподели президентът.

За през днешния ден в Белград още веднъж се възнамерява митинг под мотото " Един от пет милиона ", който се чака напрегнато поради нахлуването на част от стачкуващите в постройката на РТС предходната събота и блокадата на президентството в неделя. Исканията на стачкуващите са свободни избори, свободни медии и да престане експанзията и омразата към инакомислещите.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР