Сръбският президент Александър Вучич обяви, че е провел приятелски разговор

...
Сръбският президент Александър Вучич обяви, че е провел приятелски разговор
Коментари Харесай

Вучич към Додик: Сърбия винаги ще подкрепя Република Сръбска

Сръбският президент Александър Вучич разгласи, че е провел другарски диалог с президента на Република Сръбска Милорад Додик, ръководителя на Народното събрание на Република Сръбска Ненад Стевандич и ръководителя на сръбския парламент Владимир Орлич.


„ Сърбия постоянно ще бъде с Република Сръбска, имам вяра, че и Република Сръбска ще бъде със Сърбия! “, написа Вучич в профила си в " Инстаграм ". Той разгласява и фотография с Додик, Стевандич и Орлич.

БГНЕС напомня, че Додик и Стевандич попадат в " черния лист " на Съединени американски щати за възпрепятстване на осъществяването на Дейтънското спокойно съглашение, сепаратистки дейности, корупция за персонално облагодетелстване и други

Додик, който поддържа близки връзки с Москва и с Александър Вучич, намерено декларира, че желае да отдели босненските сръбски територии от останалата част на Босна и да ги причисли към прилежаща Сърбия.

Европейският съюз и Германия стопираха финансирането на планове в Република Сръбска поради неговата политика, само че Додик съобщи, че ще се обърне към други страни като Китай за вложения.

Той също по този начин заплаши да " изгони " някогашния министър на немското държавно управление и въховен представител на междунордната общественост в БиХ Кристиан Шмид. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР