Сръбският експерт по спортна наука - проф. д-р Марко Стоянович,

...
Сръбският експерт по спортна наука - проф. д-р Марко Стоянович,
Коментари Харесай

Професор по спортна наука влезе в щаба на националния отбор по футбол

Сръбският специалист по спортна просвета - проф. доктор Марко Стоянович, се причисли към щаба на мъжкия народен тим на България, оповестиха от футболния съюз.

Специалистът е работил в " Партизан " (Белград), " Макаби " (Тел Авив), " Олимпия " (Любляна) и " Войводина ". Стоянович е бил част от щаба и на националния тим на Сърбия по футбол, както и на баскетболните национални тимове за мъже и дами на Румъния.

" Проф. доктор Стоянович над две десетилетия се занимава с диагностика, надзор и мониторинг на подготовката на топ спортисти от целия свят, доцент е във Факултета по физическо образование и спорт в Сърбия по дисциплините " Теория на спортната подготовка " и " Баскетбол ", персонален треньор на редица известни футболисти и баскетболисти ", се споделя в известието на БФС.

От футболния съюз акцентират, че Стоянович идва по персонална покана на селекционера. Той е петият сърбин в щаба след помощник-треньорите Стефан Янкович и Неманя Милинчич и анализаторите Никола Янич и Кръсто Йокич.

Тази седмица националите стартират присъединяване си в квалификациите за европейското състезание през 2024 година В петък отборът приема Черна гора в Разград, а на 27 март гостува на Унгария. От поради травми отпаднаха Димо Кръстев, Доминик Янков и Илиян Стефанов, а под въпрос е и Антон Недялков.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР