Сръбският депутат Мирослав Дрецун твърди, че България е замесена в

...
Сръбският депутат Мирослав Дрецун твърди, че България е замесена в
Коментари Харесай

Сръбски депутат: Българското разузнаване работи срещу споразумение за Косово

Сръбският народен представител Мирослав Дрецун твърди, че България е забъркана в шпионска спекулация, чиято цел е да попречи на постигането на съглашение сред Сърбия и Косово.

Дрецун, който е ръководителя на парламентарната комисия по Косово и Метохия в сръбския парламент, съобщи в петък вечер по сръбската социална телевизия РТС, че в Скопие работи разследващ център, работещ против ползите на Сърбия.

Според Дрецун екипът на разузнавачите е образуван преди два месеца и, както сподели той, е бил маскиран като посланичество на огромен западен авто производител в Скопие и е формиран от оперативни служащи от Македония, Албания, България и Германия.

Целта на структурата била да се блокира процеса на намиране на решение на казуса сред Сърбия и Косово.

„ Всяко компромисно решение е главният стабилизиращ дирек в района. Липсата на компромис сред Белград и Прищина е подготовка за нови конфликти в района и основаването на „ Велика Албания ", декларира Дрецун, представен от сръбския вестник „ Курир”.

Сръбският народен представител разяснява дейностите на албанския президент Мета и вероятното обединяване сред Косово и Албания.

Македония се трансформира в център за дейни разследващи дейности против Сърбия, а Заев просто не е откровен, когато предизвестява за допустима дестабилизация на района, декларира Дрецун.

Той твърди, че „ македонските управляващи трябвало да отговорят какви са задачите на този разследващ екип, който вреди изцяло на Сърбия ".

От македонското държавно управление отхвърлиха да разясняват изказванията на Дрецун. Те споделят, че изказванията на премиера Зоран Заев по въпроса за Сърбия и Косово са за създаване на другарство посредством разговор и отхвърлят всевъзможни диалози за „ пакт против Сърбия ", оповестява македонският „ Канал 5”.

Анализаторът Исмет Рамадани счита, че изказванията на Дрецун не устоят. Той сподели, че е от интерес за Македония да се решат проблемите сред Белград и Прищина и не изключи опцията зад обвиняванията на Дрецун да стоят сръбските служби, подтикнати от съветското въздействие.

Изявлението на Дрецун за българското разузнаване идва единствено седмица откакто сръбският външен министър Дачич насочи скандални изказвания по адрес на България и премиера Бойко Борисов още веднъж по отношение на косовския въпрос.

По-късно той упрекна медиите за абсурда и се извини за своите думи за българския министър председател.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР