Сръбските митнически власти съобщиха в петък, че са открили девет

...
Сръбските митнически власти съобщиха в петък, че са открили девет
Коментари Харесай

Сърбия: Мигранти са открити сред алуминиеви ролки в камион

Сръбските митнически управляващи оповестиха в петък, че са разкрили девет мигранти, укрити измежду алуминиеви ролки в камион, пътуващ към Полша от Гърция, оповестява.

Митническите чиновници на границата на Сърбия със Северна Македония видяха мигрантите в сряда по време на сканиране, което сподели човешки силуети в задната част на камиона, се споделя в изказването.

Мигрантите са млади мъже от Афганистан, Пакистан и Сирия.

Сърбия се намира в сърцето на по този начин наречения балкански сухопътен маршрут, който бежанците и мигрантите употребяват, с цел да се опитат да стигнат до Западна Европа и да стартират нов живот там.

Мигрантите отиват от Турция към Гърция или България, по-късно към Северна Македония и Сърбия. От Сърбия те се придвижват към страните-членки на Европейския съюз Унгария, Хърватия или Румъния, или отиват първо в Босна и по-късно в Хърватия.

Хиляди хора, бягащи от принуждение или беднотия, минават през Балканския район всяка година. Те постоянно се сблъскват с рискове в ръцете на трафиканти на хора, които им оказват помощ да преминат границите незабелязани.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР