Сръбски учен видя корелация между слабото ултравиолетово излъчване и появата

...
Сръбски учен видя корелация между слабото ултравиолетово излъчване и появата
Коментари Харесай

Учени свързват появата на COVID -19 с необичайно ниската слънчева активност

Сръбски академик видя корелация сред слабото ултравиолетово лъчение и появяването на огромни епидемии от инфекциозни заболявания. „ Снимки от американски спътници удостоверяват, че ултравиолетовото лъчение на Слънцето или дезинфекцията на атмосферата сега, когато се появява COVID-19, е било още по-слабо, в сравнение с в интервала на разпространяването на грипа Н1N1 “, показва осведомителна организация „ Россия сегодня “, представяйки превод на обява в сръбското издание „ Печат “. Ето какво написа още в публикацията, озаглавена „ Слънцето, ковид и Земята “, която публикуваме със съкращения:
" Нека си спомним пандемията от грипа H1N1 в 2009 година Той се популяризира, макар всички старания на Световната здравна организация. Разбира се, нищо не можеше да се направи в тази зараза, доколкото тя се развихри в интервал на най-слабо слънчево лъчение. Точно както стерилизират след интервенция хирургичната зала с ултравиолетови лампи, атмосферата на земята по натурален метод се стерилизира от ултравиолетовото лъчение.
Слабото лъчение и епидемиите
Основателят на хелиоцентричната електромагнитна метеорология Милан Стеванчевич вижда корелация сред слабото ултравиолетово лъчение и появяването на огромни епидемии от инфекциозни заболявания. Макар НАСА още да не свързва тези феномени, фотоси от американските спътници удостоверяват, че ултравиолетовото лъчение на Слънцето сега, когато се появява ковид е било още по-слабо, в сравнение с в интервала на разпространяването на грипа Н1N1 . В 2009 година равнището на ултравиолетовото лъчение на Слънцето е съставлявало 8 единици, а в 2019 – единствено 5 единици. Недостатъчното ултравиолетовото лъчение, т.е. дезинфекцията на атмосферата, в двата случая са обусловили гладко разпространяване на вируса в северното полукълбо.
Сезонният темперамент
В Белградския институт по метеорология смятат, че равнището на ултравиолетовото лъчение също има сезонен темперамент. През зимата равнището е много по-ниско, спрямо лятото. По време на оптималната слънчева интензивност ултравиолетовото лъчение доближава 35 единици. Но в интервала сред два цикъла на слънчевата интензивност ултравиолетовото лъчение доближава най-ниските индикатори или изчезва.
Милан Стеванчевич изяснява в „ Печат “: „ На 11 март слънчевото изригване АР 2758 провокира покачване на ултравиолетовото лъчение. В геоефективната позиция е било закрепено изригване на рентгеново лъчение, което е първото след приключването на повече от 300 дни от пасивността на Слънцето “.
Когато слънчевото изригване се случва на страната, която не е забележима от Земята, равнището на ултравиолетовото лъчение се снижава. Неговият следващ растеж се чака при започване на април 2020 година, а влизането в геоефективна позиция - на 7 април 2020 година, когато излъчването ще бъде ориентирано непосредствено към Земята.
Нивото на ултравиолетовото лъчение до повърхността на земята зависи от предаваната мощ и от гъстотата на облаците над едни или други места. Макар ултравиолетовото лъчение да има разпръснат темперамент, въздействието на облаците е огромно, защото те снижават равнището на ултравиолетовото лъчение над земната повърхнина.
Повишаването на температурата не играе никаква роля за дезинфекцията на атмосферата, по тази причина грипът може да се появи дори когато дневната температура е висока.
Ултравиолетовото лъчение е естествено събитие, което прави допустимо съществуването на индивида на планетата Земя. Но мощното ултравиолетово лъчение е доста рисково за здравето на хората. За благополучие, природата всичко е планувала. Когато пораства слънчевата интензивност, се усилва и облачността.
Очаква се, слабото рентгеново лъчение да доближи най-много на 7 април 2020 година, когато на забележимата страна на Слънцето ще се появи вулкан АР 2758, който по-силно дезинфекцира атмосферата. Колкото и едва да бъде въздействието на рентгеновото лъчение, то играе огромна роля в общото лъчение на Слънцето.
Изследванията демонстрират, че пандемиите могат да пораждат единствено в интервалите сред два цикъла на слънчевата интензивност, когато интензивността на Слънцето е минимална, т.е. когато равнището на ултравиолетовото лъчение в зимния интервал е най-ниско. Епидемии пораждат единствено първоначално и в края на слънчевия цикъл. Грипът от сезонен темперамент с променлива вариативност зависи от настоящата интензивност на Слънцето. Вирусите са най-слаби в интервала на оптималната интензивност на Слънцето.
За стерилизация на атмосферата огромна роля играе ъгълът, под който пада ултравиолетовото и рентгеновото предавания, доколкото от него зависи равнището облъчване на единица повърхност в течение на деня.
Трябва да се каже, че преходният интервал сред 24 и 25 цикъл на слънчевата интензивност е извънредно нескончаем. Активността на Слънцето доближи необикновен най-малко. Нивото на интензивността на Слънцето в 2019 – 2020 година е най-низкото от 1810 година.
Температурата по никакъв метод няма да подейства на COVID-19.
Ако се оправдае прогнозата на НАСА, то след 10 години може да се чака поредна разновидност на вируса ".
Вижте още:
НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 30 март
 
 
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР