Сръбската тенис звезда Новак Джокович се завърна в родината си.

...
Сръбската тенис звезда Новак Джокович се завърна в родината си.
Коментари Харесай

Джокович се завърна в Сърбия без да поздрави стотиците фенове, които го чакаха

Сръбската тенис звезда Новак Джокович се завърна в родината си . На летището в Белград го чакаха доста почитатели, които развяваха знамето на Сърбия. Те скандираха името на първата ракета в света . " Ти си нашия първенец, Новаче ", крещяха екзалтираните феновете на тенисиста.

На летище " Никола Тесла " завръщането на Джокович следяха и публицисти от целия свят , а медийният интерес от прибирането му на родна земя беше голям.
 Джокович Българска телеграфна агенция

Фенове и медии останаха разочаровани, тъй като не можаха да зърнат и за секунда Ноле . Той напусна летището, заобикаляйки камерите и посрещачите си.



Джокович дойде от Дубай. Той бе депортиран от Австралия, където трябваше да взе участие в шампионат от Големия шлем .
 
 Джокович Белград Българска телеграфна агенция

Сагата с тенисист номер едно в света продължи 10 дни и завърши в неделя сутринта, когато австралийски съд удостовери анулирането на визата му .

Той беше арестуван на летището в Мелбърн на 5 януари, откакто не е показал документи за здравно изключение за имунизация против ковид. След процедурата визата на спортиста е анулирана и той е предизвестен да напусне страната. Джокович оспорва решението на граничните служители на реда в съда и завоюва делото, само че на 14 януари австралийските управляващи взеха решение да лишават визата на тенисиста и да го депортират от страната. Спортистът подаде нова тъжба, само че тя беше отхвърлена на 16-ти януари.

В понеделник пък стана ясно, че Джокович ще може да взе участие на Ролан Гарос, единствено в случай че се имунизира против COVID-19 . Това оповестиха източници от френското държавно управление, представени от Агенция Франс Прес.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР