Сръбската православна църква в Съединените щати е изпратила писмо до

...
Сръбската православна църква в Съединените щати е изпратила писмо до
Коментари Харесай

Сръбската православна църква е против териториалното разделение на Косово

Сръбската православна черква в Съединените щати е изпратила писмо до сенатори, представители в Конгреса и публични представители в администрацията, в която се опълчва на разделянето на Косово и прави оценка, че разделянето би означавало всеобща бежанска вълна, оповестява белградският вестник " Политика ", представен от Българска телеграфна агенция.

В писмото се показва, че с разделянето най-важните църкви, манастири и свети места ще останат изложени на набези, без съществена правна и институционална отбрана и обратно на резолюция 1244 на Организация на обединените нации. В писмото се показва, че Сръбската православна черква споделя ориста на християнското население в Косово, застъпвайки се за мир, помиряване и достолепието на всеки един човек. Сръбската православна черква в Съединени американски щати се състои от три епархии с към 184 църкви и манастири, отбелязва в. " Политика ".

На съвещание на управлението на Демократическата партия през вчерашния ден бе гласувано тази партия да бъде част от опозиционния Съюз за Сърбия, въпреки изтъкнати членове на групировката да бяха срещу това, оповестява вестник " Блиц ". Като тематики на съвещанието на Главния съвет на партията бяха сложени три основни въпроса - отношението към Косово, към Европейски Съюз и фактът, че придвижване " Двери " също ще бъде част от Съюза за Сърбия.

Днес в косовския парламент се чакат две изключителни съвещания по отношение на разговора със Сърбия, оповестява вестник " Данас ". Правителството на Косово в понеделник предложи членове на екипа за договаряния с Белград и изиска и опозиционните партии да предложат собствен представител. Заседанието е планувано за 9 часа сутринта. Второто съвещание, също по този начин за разговора с Белград, ще се организира по искане на опозицията, която е срещу смяна на границата със Сърбия. Косовската съпротива изиска на 4 септември, преди идващия рунд от брюкселския разговор, да бъде извършено изключително съвещание на Народното събрание на Косово за да бъде призната резолюция, която да попречи на президента Хашим Тачи или на който и да било различен да договаря за териториалната целокупност на Косово, напомня " Данас ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР