Спуснати са били повече от 35 000 хранителни дажби. Белият

...
Спуснати са били повече от 35 000 хранителни дажби. Белият
Коментари Харесай

САЩ за пръв път спуснаха по въздух хранителни помощи в Газа

Спуснати са били повече от 35 000 хранителни дажби. Белият дом разгласи, че доставките със самолети ще продължат и акцията е била подкрепена от Израел.

Други страни, в това число Франция, Египет и Йордания, към този момент са доставяли помощ в Газа със самолети. Най-малко 576 000 души в линията Газа - една четвърт от популацията на анклава - са на крачка от глада, съгласно Службата на Организация на обединените нации за съгласуваност на филантропичните въпроси.

Има хора, които ядат храна за животни, с цел да оцелеят, а медици споделят, че деца умират от недохранване и дехидратация, оповестиха чиновници на Организация на обединените нации.

Световната организация уточни, че е изправена пред " големи трудности " при доставянето на помощ.

В същото време договарянията за преустановяване на огъня в Газа трябва да бъдат възобновени в Кайро. Египетски източници от службите за сигурност разясниха пред Ройтерс, че двете договарящи страни са постигнали единодушие по отношение на продължителността на прекратяването на огъня, освобождението на заложниците и пандизчиите, само че по договорката има още елементи за завършване. Сред тези елементи е съглашение за евакуиране на израелските военни от северните елементи на линията Газа и за завръщане там на жителите на тези територии на анклава.

Здравните управляващи на Газа споделиха, че от началото на войната в анклава са убити 30 320 палестинци, а ранените са 71,533.

Израелската военна атака последва смъртоносната офанзива на " Хамас " против Израел на 7 октомври, в която бяха убити 1200 души, а над 250 бяха взети за заложници и отведени в Газа.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР