Спусъците с принудително нулиране незаконни ли са картечници? ATF и защитниците на правата върху оръжията се противопоставят в съдебни битки

...
Интернет видеоклиповете са тревожни за някои, вълнуващи за други: оръжейни
Коментари Харесай

Интернет видеоклиповете са тревожни за някои, вълнуващи за други: оръжейни ентусиасти пръскат куршуми от пушки в стил AR-15, оборудвани със следпродажбен спусък, който им позволява да стрелят привидно толкова бързи, колкото напълно автоматичните оръжия.

Задействанията за принудително нулиране толкова обезпокоиха Федералното бюро за алкохол, тютюн, огнестрелни оръжия и експлозиви, че нареди на компанията, която ги произвежда, да спре продажбите само месеци след началото им през 2020 г. , обявявайки устройствата за незаконни картечници.

Rare Breed Triggers, основана във Флорида и сега базирана във Фарго, Северна Дакота, заяви, че ATF греши и продължава да продава своите спусъци FRT-15, подготвяйки почвата за съдебна битка сега във федералните съдилища в Ню Йорк и Тексас.

Спусъците са най-новите аксесоари за бързострелно оръжие, които привличат вниманието на правителствени служители, притеснени от масовите стрелби и безопасността на полицейските служители, присъединявайки се към неравномерните запаси, които бяха забранени от администрацията на Тръмп след масовата стрелба през 2017 г. в Лас Вегас, при която загинаха 60 души, и евтини части, наречени автоматични запалки, които могат да стрелят с пистолет, сякаш са напълно автоматични.

„Обвиняемите продават незаконно картечници, обикновени и прости, с устройства за преобразуване, които превръщат пушките тип AR-15 в още по-смъртоносни оръжия, подходящи за бойни полета, а не за нашите общности“, каза Бреон Пийс, американският прокурор за Източния окръг на Ню Йорк, когато съди Rare Breed през януари, обвинявайки компанията в измама.

Делото, което се гледа във федералния съд в Бруклин, твърди, че Rare Breed не е получило одобрение от ATF, преди да продаде устройствата, и е измамил клиентите, като им е казал, че тригерите са законни . Rare Breed отрича каквото и да е нарушение.

Междувременно Националната асоциация за права върху оръжията съди ATF във федерален съд в Тексас този месец, оспорвайки неговата класификация на FRT-15 като картечница. Делото беше заведено в 5-ти окръжен апелативен съд на САЩ, същият окръг, където забраната за бум стокове беше отменена през януари, след като други съдилища я потвърдиха. включва как да се приложи Националният закон за огнестрелните оръжия от 1934 г. – закон, приет отчасти в опит да се ограничи насилието на гангстерските групи – както е изменен през 1968 г. и 1986 г.

Законът забранява на гражданите да притежават картечници, които са определени като огнестрелни оръжия, способни да произведат повече от един изстрел, без ръчно презареждане, с едно натискане на спусъка или „всяка част“, ​​която превръща оръжието в картечница.

На стрелбището оръжията, оборудвани или с бум запаси, или с принудително нулиране, със сигурност изглеждат и звучат като картечници. В съдебни документи ATF каза, че тестовете на спусъците FRT-15 показват, че тяхната скорост на стрелба може да достигне или надвиши тази на военната картечница M-16, която може да стреля от 700 до 970 изстрела в минута.

Но според закона ключът към това дали дадена част превръща оръжието в картечница не е скоростта на стрелба, а дали могат да бъдат изстреляни няколко патрона с едно натискане на спусъка.

Редки Собственикът на Breed, Кевин Максуел, и неговият президент, Лорънс ДеМонико, се явиха пред федералния съд в Бруклин този месец, за да твърдят, че тяхното устройство не е картечница, защото принуждава спусъка да се върне в начална позиция след всеки изстрел, така че само един изстрел може да се стреля с една единствена „функция“ на спусъка.

„Имам предвид, стреля бързо. Разумно е хората да задават въпроси“, каза ДеМонико. По-късно той добави: „Но не е, че стреля бързо. Важно е как се запалва бързо. Знаех ли, че ще бъде противоречиво? Сигурен. Но смятах ли, че правя нещо нередно? Не. Все още не вярвам, че съм направил нещо лошо. преместването не го прави законно.

Спусъците са проектирани да работят в пушки в стил AR-15 и отнемат само минути за инсталиране. Rare Breed е продал около 100 000 FRT-15, като цяло малко под 400 долара за брой, спечелвайки близо 38 милиона долара, каза ATF.

U.S. Окръжният съдия Нина Морисън издаде временна ограничителна заповед през януари, забраняваща на Rare Breed да продава повече от тригерите, докато тече съдебният спор. Rare Breed каза, че по същество е бил принуден да спре дейността си през март 2022 г., след като ATF конфискува инвентара си от своя производител в Юта.

ATF също моли хората, които са закупили тригерите за принудително нулиране, доброволно да ги обърнат на агенцията.

Максуел и ДеМонико не върнаха имейл съобщения от Асошиейтед прес с молба за коментар. ATF отказа да коментира съдебните дела в Ню Йорк и Тексас.

По време на свидетелските си показания Максуел запита защо ATF одобри спусъка за принудително нулиране на друга компания, Tac-Con 3MR, който според него се задейства приблизително толкова бързо като FRT-15.

Друг вид спусък за бърза стрелба, бинарният спусък, беше използван по-рано този месец при стрелба във Фарго, при която уби полицай и бяха ранени други двама и един цивилен. Двоичният спусък, който позволява на оръжието да изстреля един куршум, когато спусъкът е дръпнат, и друг, когато е освободен, е законен в повечето щати и на федерално ниво.

Бинарният спусък и бамп прикладите работят различно отколкото принудително зададени тригери. Бумп приклади, например, са рамки или компоненти, добавени на гърба на полуавтоматични оръжия, които използват отката от всеки изстрел, за да помогнат за изстрелването на следващия патрон.

Федералният съд в Ню Орлиънс, който отсъди бумп приклади не са били незаконно преустройство на картечница отбеляза, че решението не се прилага за определени типове устройства, оборудвани с пружини или друга механика, помагаща на стрелците да стрелят автоматично.

Една от привлекателността на популярния стил AR-15 пушки е, че собствениците могат да ги персонализират по различни начини, каза Робърт Спицър, помощник-професор в Колежа по право на Уилям и Мери и почетен професор в Държавния университет на Ню Йорк в Кортланд, който е изучавал контрола върху оръжията и политиката за оръжията .

Частите на бързострелното оръжие, каза той, са „за опити за намиране на граждански решения, които ви дават оръжия, които стрелят като военно оръжие.“

Що се отнася до тригерите за принудително нулиране , Spitzer каза: „Защо, за бога, някой би искал това нещо? Изглежда има ... две причини: Едната е, ако искате да нанесете много щети на обществото, което е цел, която никой нормален човек не би казал, че е оправдана. А другото е, защото някои хора намират това за много забавно.“

Очаква се Морисън, съдията по делото Бруклин, да реши през следващите месеци дали да замрази задействанията на Rare Breed, докато съдебният спор продължава в нейния съд. Датата на процеса все още не е определена по делото Тексас.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР