Спряганията за един от фаворитите ти на Франция разочарова с

...
Спряганията за един от фаворитите ти на Франция разочарова с
Коментари Харесай

Франция не впечатли, но взе трите точки срещу Австралия


Спряганията за един от любимците ти на Франция разочарова с представянето си в откриващия си мач на Мондиал 2018, само че въпреки всичко победи Австралия с 2:1 в дуел от група С на шампионата. Срещата ще бъде запомнена най-много с първата приложимост на системата за видео повторения (ВАР) в историята на Световните шампионати.

"Петлите" стартира мощно мача на "Казан Арена", само че австралийците последователно укротиха натиска на противника си и на собствен ред погледнаха към противниковата врата. Най-добрият късмет през първата част се откри точно пред "кенгурутата", откакто Колентен Толисо можеше да се вкара автогол след центриране от фал, само че Юго Лори опази вратата си.

След почивката възпитаниците на Берт Ван Марвайк стояха още по-добре на терена, а французите изглеждаха лишени от хрумвания, до момента в който не пристигна историческият миг в 58-та минута. Тогава Антоан Гризман падна в наказателното поле на Австралия след прикосновение с неприятелски защитник, като в началото реферът Андрес Куня даде знак играта да продължи, само че по-късно прегледа видеоповторенията и реши да отсъди дузпа, което беше вярното решение. Гризман осъществя наказателния удар, само че единствено четири минути по-късно Самюел Юмтити игра с ръка в своето наказателно поле и австралийците на собствен ред получиха право да изпълнят дузпа. Миле Йединак бе непогрешим от бялата точка и изравни резултата.

По всичко изглеждаше, че отборът на Дидие Дешан ще стартира с провал, само че в 80-та минута изстрел на Пол Погба се отби в бранител на Австралия и трансферира Матю Райън, след което тупна към головата линия. Тук технологиите още веднъж бяха в интерес на французите и реферът даде сигнал за гол. До края не паднаха повече попадения и Франция завоюва с 2:1, с цел да стартира сполучливо присъединяване си в Русия. В другия мач от групата довечера Перу се изправя против Дания. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР