Спряганата за министър на туризма в бъдещото ротационно правителство на

...
Спряганата за министър на туризма в бъдещото ротационно правителство на
Коментари Харесай

Лена набута страшна калинка за министър! Зарица е бивша секретарка на Жени Калканджиева

Спряганата за министър на туризма в бъдещото ротационно държавно управление на обединението ПП-ДБ с ГЕРБ – Зарица Динкова, стартира кариерата си като персонална секретарка на Жени Калканджиева в свързаната с групировката СИК фешън организация „ Визаж “. Това настояват пред Lupa.bg някогашни манекенки от стилната организация, които добре си спомнят чаровното и амбициозно момиче.
Името на Зарица Динкова като възможен министър на туризма бе оповестено по-рано довечера от Би Ти Ви. Според източник на Lupa.bg , за нея са упорствали изключително доста Калина Константинова и Лена Бориславова, които са нейни близки приятелки. Тя беше зам.-министър на външните работи в държавното управление на Кирил Петков от квотата на „ Промяната “.
Зарица Динкова не е вписала в трудовото си досие обстоятелството, че е била личен помощник, секретарка и пресаташе на организация „ Визаж “, само че в реалност е работила там близо 2 години – от пролетта на 1999 година до началото на 2001 година, когато напуща. По това време е студентка в УНСС. Не е известно дали госпожа Динкова е била на трудов или на цивилен контракт, само че в този интервал тя е измежду най-близките хора да шефката на агенията Жени Калканджиева и старателно оказва помощ в организацията на състезанието „ Мис България “.
Иначе, съгласно формалното си CV, Зарица Динкова е приключила „ Международни връзки “ в УНСС, след което става магистър по дипломация и интернационалните връзки в Университет „ Комплутенсе “, приключва и Дипломатическа школа към Министерството на външните работи на Кралство Испания, Мадрид. Има дълготраен опит в работата с разнообразни европейски институции, в това число като политически консултант в Европейския парламент. Била е старши специалист в Министерството на земеделието и храните, дирекция „ Европейска съгласуваност и интернационалните връзки “. Притежава тапия и от Испанската дипломатическа школа в Мадрид. Има и опит като управител на огромни интернационалните планове.
Не е известно каква е компенетността на дамата в региона на туризма. Евентуалното й предопределение на високия пост сигурно ще провокира неодобрение в сектора, защото никой в системата не я познава, разясняват пред Lupa.bg прочут хотелиер. Най-комичното е, че в ротационното държавно управление на Денков и Мария Габриел Зарица Динкова попада от така наречен „ експертна квота “ като представител на „ Зеленото придвижване “, без въобще да е специалист в региона на туризма, който е един от водещите браншове в стопанската система ни.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР