Спрете да атакувате границата ни, освободете политическите затворници, не водете

...
Спрете да атакувате границата ни, освободете политическите затворници, не водете
Коментари Харесай

Варшава към Минск: Спрете хибридната война и отношенията ни ще се подобрят

Спрете да атакувате границата ни, освободете политическите пандизчии, не водете хибридна война против Полша и Украйна - тогава в действителност полско-беларуските връзки ще се подобрят.

Това съобщи заместник-говорителят на Министерството на външните работи Павел Яблонски по адрес на беларуския режим в ефира на телевизия " Polsat News ".

Служителят беше помолен да разяснява изказването на Александър Лукашенко, че е наредил възобновяване на връзките сред беларуското държавно управление и Полша. Според Яблонски това са " празни думи ".

Той акцентира, че това са изискванията за възстановяване на връзките. " Престанете да атакувате нашата граница, освободете журналиста Анджей Почобут и повече от 1000 политически пандизчии. Не продължавайте тази акция на ненавист, хибридната война, която водите против Полша и против Украйна, бидейки в съюз с Русия ", сподели той.

" Ние нямаме враждебни планове към Беларус и в никакъв случай не сме имали. Искаме да сме в сигурност и да не бъдем нападани... Всеки ден има набези на полската граница, сега също ", изясни министърът.

По-рано белоруският президент Алекандър Лукашенко съобщи, че е наредил на държавното управление си да възвърне контактите с Полша. " Необходимо е да се стартират договаряния с поляците. Наредих на министър-председателя да откри контакт с тях ", сподели той, представен от БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР