Справихме се с първото плащане по Плана за възстановяване и

...
Справихме се с първото плащане по Плана за възстановяване и
Коментари Харесай

Пеканов: Следващата сума от 724 млн. евро няма да можем да я поискаме, докато не си свършим работата

Справихме се с първото заплащане по Плана за възобновяване и резистентност, всички оперативни стратегии бяха утвърдени в границите на служебния кабинет. Това съобщи вицепремиерът по ръководство на европейските средства Атанас Пеканов в ефира на Българска национална телевизия.

" Също по този начин във връзка с Организацията за икономическо сътрудничество и раз се оправяме сносно, изпреварихме Румъния с към месец и половина във връзка с първия меморандум, тъй като всички вършат съпоставения сред двете страни. Това е стратегическият документ, който България трябваше да подаде към Организацията за икономическо сътрудничество и раз във връзка с всички договаряния, които ще се водят за нашето участие ", добави Пеканов.

``Приет е единствено един от нужните 22 закона по Плана за възобновяване и резистентност. Внесохме ги в първия ден на Народното събрание, от 2 месеца съвсем никакво придвижване, видяхме и един закон отритнат. С 2 години закъсняваме за приемането на този закон, поради което страната ни ще заплаща санкции``, разясни министърът.

" Взехме 2,7 милиарда лв.. Следващата сума от 724 млн. евро няма да можем да я желаяме, до момента в който не сме си свършили работата по тези 66 ограничения, от които 22 минават през Народното събрание ", безапелационен беше той.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР