Справихме се относително добре. Тази оценка на преодоляването на снежната

...
Справихме се относително добре. Тази оценка на преодоляването на снежната
Коментари Харесай

Държавата пита с анкета как да се казва магистралата от Русе до Търново

Справихме се релативно добре. Тази оценка на превъзмогването на снежната конюнктура отпреди седмица, направи районният министър Андрей Цеков в студиото на Би Ти Ви. От снежната буря хиляди семейства останаха без ток, а огромна част от пътищата на България бе блокирана.

 

" Не мога да отрека компликациите, главно в Северна България - комбиниране на изобилен снеговалеж, мощни ветрове, снегонавявания доведоха до затваряне на пътната мрежа в редица области. Основната цел, която би трябвало да си сложим, е по-добро взаимоотношение сред редицата държавни органи, които дават отговор за ръководството на сходни рецесии. За да почистим пътищата е належащо те да са релативно сухи, да е спрял снегът, и да са чисти от тежък трафик. Това значи, че би трябвало да се вкарват превантивни ограничения за прекъсване на тежкотоварния трафик най-малко краткотрайно, с цел да се даде опция да бъдат почистени пътните артерии ", счита министърът.

 

" Имаше проблеми, свързани с незадоволителна техника, неотговаряща на плануванаъа в договорите в няколко области. Основните проблеми бяха в Плевенско и Врачанско. Те са свързани с интензивния трафик - поради построяването на автомагистралата сред Ботевград и Мездра, оттова минава целият тежкотоварен трафик ", означи той по отношение на проблемите със снегопочистващите компании. Някои били заявили, че разполагат с избрана техника, само че в най-тежките дни на рецесията пуснали незадоволително.

 

" Санкции ще има. Навсякъде, където има установено несъблюдение на договорните връзки. Те се постановат на месечна маса, всеки месец се прави калкулация на изпълнените действия ", увери министърът.

" Не е невиждана зима, имаше спомагателни фактори, свързани с дългото циганско лято, огромната листна маса, която не бе опадала. Това докара до рухване на дървета и спомагателни неподходящи фактори ", сподели той.

Изграждането на главните отвесни оси – автомагистралите от Видин на юг, от Русе до Велико Търново и от Дуранкулак до Варна, са ключът към демографското и икономическо развиване на Северна България, уверен е Цеков.

 

Новата автомагистрала, която би трябвало да свърже Русе с Велико Търново през Стара планина и да се свърже с „ Тракия " и „ Марица ", в миналото би трябвало да стане част от огромния кулоар от Егейско до Балтийско море.

 

Министърът на районното и благоустройството съобщи, че България безпределно е закъсняла с построяването на трасето Русе-Велико Търново, като е безпределно нужна свързаността на обществото със Северна България. За избора на име на автомагистралата ще се организира анкета, съобщи Цеков. „ Янтра " е едно от вероятните имена на бъдещата автомагистрала. Властта обаче ще направи публично допитване за името.

 

Първите два сектора от автомагистралата са за близо 2,5 милиарда лева За третия следва оповестяването на социална поръчка, прогнозите са за още към милиард и половина.

 

Според министъра е реалистично да имаме път от Видин до Ботевград и автомагистрала " Струма " през Кресненското дефиле до 2030 година. Засега за " Струма " се плануват две трасета, този през самото дефиле съгласно Цеков не е сполучлив поради отбрана на биоразнообразието. Затова ще има втора поръчка за трасе отвън него.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР