Spotify заяви, че работи по добавянето на консултативни предупреждения към

...
Spotify заяви, че работи по добавянето на консултативни предупреждения към
Коментари Харесай

Спотифай ще предупреждава за фалшиви новини за COVID-19

Spotify съобщи, че работи по прибавянето на консултативни предизвестия към всеки подкаст в платформата си, в който се разисква ковид.

Директорът на компанията Ек разкри проектите за възбрана на сътрудниците на стрийминг колоса да споделят " лъжлива " информация, която може да съставлява опасност за публичното здраве.

Той съобщи, че новото консултативно предизвестие на платформата ще пренасочва потребителите към център с данни за обстоятелства за ковид.

Този ход следва рецензиите към работата на платформата с Джо Роугън - американски водещ на подкаст, който е интервюирал скептици във връзка с имунизациите.

Ек съобщи, че компанията ще разгласява своите " Правила на платформата ", които ще включват насоки за основателите на това, което платформата дефинира като " рисково " и " лъжливо " наличие.

Новите правила са създадени от компанията взаимно с екип от външни специалисти и ще бъдат постоянно обновени, съобщи шведският милиардер.

Компанията беше подложена на рецензии поради възгледите на нейния звезден водещ Джо Роугън, който се съгласи на договорка за 100 млн. $, с цел да реалокира известния си подкаст извънредно в платформата в края на 2020 година Роугън не предизвиква имунизирането измежду младежите и предлага потреблението на недоказаното антипаразитно лекарство ивермектин за лекуване на вируса.

Тази седмица музикантите Нийл Йънг и Джони Мичъл станаха първите от поредицата шоумени, които желаеха тяхната музика да бъде отстранена от платформата.

Йънг назова уеб страницата " дом на животозастрашаваща дезинформация за пандемията " в обява на своя уеб страница.

Херцогът и херцогинята на Съсекс също показаха пред Spotify своите " опасения " по отношение на дезинформацията за Covid, само че ще продължат да работят с платформата.

„ The Joe Rogan Experience “ към момента е най-популярният подкаст на Spotify, като се оповестява, че има 200 милиона изтегляния месечно.
ТЕМА преди 19 минути 181 преди 38 минути 1652 преди 41 минути 268
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР