Способността на човека да разсъждава, анализира и синтезира случващото се

...
Способността на човека да разсъждава, анализира и синтезира случващото се
Коментари Харесай

На кой от двамата родители се дължи гениалността на децата?

Способността на индивида да разсъждава, проучва и синтезира протичащото се към него дефинира степента на неговия разсъдък. Гениалността на децата е генетически заложена от родителите, като поражда още в майчината вътрешност и се демонстрира от най-ранна възраст! Още тогава ясно проличават качествата на детето да усилва бързо познанията и уменията си, само че и да мисли нереално! Доказано е, че разликите в интелекта са резултат от генетични вариации. Излиза, че дали сме задоволително интелигентни зависи от гените на нашите родители. Но това е единствено частично по този начин, защото едвам към половината от интелекта се придвижва по завещание! Останалата половина зависи от околната среда, тласъка за развиване и самостоятелните качества на детето, тъй че може да „ се навакса “ с повече старание!

Но да разгледаме тази част, която се придвижва „ по завещание “. Нека татковците не се сърдят, само че точно майчините гени са определящи интелекта на плода! Това е по този начин, тъй като е потвърдено, че преносът на интелекта се реализира посредством Х-хромозомата, а в гените на дамите се съдържат не една, а две хромозоми от този вид! Следователно, вероятността майката да придвижи своя разсъдък на детето е двойно по-голяма!

Счита се, че бащините гени са виновни за образуването на плацента, лимбичната система и тъканите на плода, до момента в който майчините гени са тези, вдъхващи „ разсъдъка “ на детето! Нещо повече, нормално майката е тази, чиято роля е първостепенна за интелектуалното развиване на детето, посредством реализирането на мощна физическа и прочувствена връзка с него.

Е, има и изключения несъмнено, когато бащите излизат на напред във времето. Така или другояче, при съществуване на мощна връзка на доверие сред родителите и детето, неговата целенасоченост нараства доста в желанието му да позволява все по-сложни проблеми в развиването си. Важното е обаче, не от кое място произтича вродения висок разсъдък на детето, а той да се развива непрекъснато посредством превъзмогването на все нови и нови провокации! В противоположен случай „ новият Айнщайн “ може и да не се появи!

Вижте още:

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР