Спортният министър Радостин Василев назначи нова управа на Българския спортен

...
Спортният министър Радостин Василев назначи нова управа на Българския спортен
Коментари Харесай

Министърът назначи нова управа на тотото. Единият е депутат - в разрез със Закона за правната помощ

Спортният министър Радостин Василев назначи нова администрация на Българския състезателен тотализатор.

Изпълнителният шеф Любомир Петров и членовете на управителния съвет Гошо Гинчев и Христо Йовов са освободени със ЗАПОВЕД-ПРОТОКОЛ № РД 09-52/ 21.01.2022 година, на съображение член 8т.19 а от Закона за физическото образование и спорт, член 13, алинея 5 от Закона за хазарта и по отношение на писмо № 04-07/14.01.2022 година от министъра на финансите, Радостин Василев подреди да бъдат освободени Любомир Стефанов Петров, Гошо Петков Гинчев и Христо Георгиев Йовов.

На тяхно място са назначени Георгий Султанов (роден 1989 г.), Росен Иванов (роден 1984 г.) и Александър Тодоров (роден 1989 г.) и нямат никакъв опит в региона. Последният е сегашен народен представител от Има Такъв Народ, което е в прорез със Закона за правната помощ, а той гласи, че тези лица не би трябвало да заемат висша обществена служба.

Министърът по този начин и не разгласи причините си, тъй като освобождава управлението на тотализатора, като наруши Закона за обществените предприятия и методите за освобождение на членове на Държавни сдружения, написа Труд.

„ Не съм задължен да давам претекстове, по този начин съм решил – сподели Василев пред медиите на 17 януари. - Аз съм принципал на това сдружение и считам, че бих могъл да подкрепям по-добра връзка с управление, което съм назначил и не е политизирано. Предпочитам да съм в по-тесен контакт с сдружението. “

Досегашното администрация ръководеше тотото близо 2 година, през които сдружението е на облага, демонстрира статистиката.

„ Когато постъпих в тотализатора, имаше налични 4 милиона лв., в този момент има близо 49 млн. - заявява Любомир Петров пред медиите на 17 януари. - Общата облага за 2021-а е 53 милиона лв.. “

Преди ден тотализаторът разгласява и данни за приходите и разноските за последните 5 години, по този начин през 2017-а те са 149 млн., а през 2021-а към този момент са 288 млн. Същевременно разноските за личен състав са понижени от 11 на 9 %.

Въпреки всички правни нарушавания, промяната е на разположение. Остава в понеделник още веднъж да станем очевидци по какъв начин "изчегъртването " продължава, а ориста на родното "Тото ", неразбираема.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР