Спортният министър Красен Кралев заяви, че най-много от всички иска

...
Спортният министър Красен Кралев заяви, че най-много от всички иска
Коментари Харесай

Кралев: Ясно е къде са феновете на ЦСКА, но има законови процедури

Спортният министър Красен Кралев съобщи, че най-вече от всички желае въпросът със стадион " Българска войска " и подготвителната база " Панчарево " да бъде решен. По думите му е ясно " къде са почитателите на ЦСКА ", само че би трябвало да бъдат спазени законовите процедури.

" В най-скоро време ще се разгласи търг, конкурс. Както знаете, сменихме статута от обществена държавна в частна държавна благосъстоятелност. Сега вкарваме документите в Агенцията по вписванията. В момента, в който излезе, ние сме подготвени с тръжната документи и ще го обявим ", сподели Кралев в предаването " Лице в лице " по Би Ти Ви.

Засега предпочитание за присъединяване в състезанието са изявили елитният " ЦСКА - София ", който е управителен от Гриша Ганчев и сега употребява базите, както и състезаващият се в Трета лига " ЦСКА 1948 ".

В края на септември шефът в " ЦСКА - София " Пламен Марков изрази убеденост, че базите ще останат при сегашния им ползвател. Наскоро същото съобщи и различен от шефовете в клуба - Милко Георгиев. Това породи неодобрение от страна на хората в " ЦСКА 1948 " и съмнения, че състезанието е превдварително решен.

" Пред хора в Лондон господин Милко Георгиев е декларирал, че министър Кралев се е схванал с управлението и " ЦСКА -София " взима базите. Искам да имам вяра, че това е една неистина. Надявам се, че думите на господин Георгиев не са истина. Министърът даде обещание обществено, че търгът ще е почтен и транспарантен. Така би трябвало да бъде ", сподели ръководителят на " ЦСКА 1948 " Добрин Гьонов.

 Кралев: Ясно е къде са почитателите на ЦСКА, само че има законови процедури
© Анелия Николова

Кралев съобщи през днешния ден, че с екипа му са наясно " кой подвига пушилката " към проблема с базите. " Не мога да разясня нищо сега, тъй като при всички положения ще се откри някой, който да го употребява, с цел да твърди, че търгът е изопачен и превдварително решен. "

" Ясно е, че има закон, който би трябвало да се съблюдава. Ясно е къде са почитателите, само че има процедури, законови правила и би трябвало да си извървим пътя. Колкото и да ми е тежко, колкото и бързо да желая това да завърши. Всеки ден поддържам връзка с почитатели в обществените мрежи, бързата хората, обезпокоени са, желаят този въпрос да реши. Аз го желая повече от тях ", добави спортният министър.

Кралев се похвали, че има " сърце и темперамент " да взема решение такива " тежки проблеми ".

" Това е проблем, който е затлачен с години. И не е единственият. Тези парцели са трансферирани от министерството на защитата към министерството на спорта преди повече от 10 години. И нищо не се е случило до този миг. Сега тръгваме да решаваме проблем, който както и да тръгнеш да го решаваш, все ще се откри някой да сезира прокуратура, да пуска обвинявания и клюки по медиите ", съобщи той.

" Тежки са въпросите, само че би трябвало да имаш сърце, с цел да го решаваш. Трябва храктер да имаш. Няма по какъв начин да избягам. Ако ние не го решим този въпрос, няма кой различен. Ясно е, че не на всички ще се хареса. Не може всички да са щастливи. Ние се опитваме да сме 100% компактно до закона и да сме оптимално обективни ", приключи спортният министър.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР