Спортният журналист Борис Касабов е уверен, че президентът на Българския

...
Спортният журналист Борис Касабов е уверен, че президентът на Българския
Коментари Харесай

Журналист : Михайлов ще подаде оставка догодина

Спортният публицист Борис Касабов е убеден, че президентът на Българския футболен съюз (БФС) Борислав Михайлов ще подаде оставка идната година. В изявление по Българска национална телевизия той подлага на критика управлението на БФС за ръководството на футболната централа.

" Има символика, че митингите станаха в навечерието на 17 ноември. Когато хората живеят с възприятие за безотговорност, непроменяемо ги сполетява това нещо, което бе предизвестено. Случаят е многопланов. Нещата в българския футбол са тотално комплицирани, поради безхаберното ръководство на БФС.

Професионалната футболна лига е цялостна подигравка. Тя на процедура не прави нищо, с изключение на да тегли жребия за шампионата и Купата на България. Третият мотив е абдикацията на страната от спорта. Ние тук мизерстваме и гоним хората от стадионите. Ужасяващите условия провокират хората към експанзия ", показа той.

Спортният публицист счита, че считаните за герои някогашни национали са виновници за положението на футбола у нас.

" Колко пъти БФС направи контакт с страната? В България е тотална бедност и скоро не се вижда излаз. Ръководството на БФС живее в собствен свят. Преди 30 години скандираха имената им, в този момент отново ги скандират, само че по различен мотив. Борислав Михайлов и управлението бяха признати с огромен възторг. Имаше и 4-5 години толеранс, тъй като имаше остатъци от някакъв народен тим. От 2004 година вървим единствено надолу. Ще стигнем до последната урна и ще станем за смях ", добави той.

Борис Касабов е уверен, че Борислав Михайлов ще подаде оставка.

" Сигурен съм, че той ще подаде оставка. Видяхме грозни и гадни подиуми. Той даже по-късно не си подаде оставката. Трябва морал, с цел да управляваш институция като БФС. През 2019 година той подаде оставка и след година и половина сподели, че се връща ", добави той.

Спортният публицист е на мнение, че е нужен дълъг интервал от време, преди футболните национали да пожънат триумфи на интернационалната сцена.

" Трябва да изчакаме най-малко 10 години, с цел да се сътвори основа и да се направи школа. При нас всичко е тотално занемарено. В детско-юношеския футбол има корупция. Богатите родители заплащат, с цел да играе детето им ", приключи той.

Последвайте канала на
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР