Спортният директор на отбора от Формула Е Envision Virgin Racing

...
Спортният директор на отбора от Формула Е Envision Virgin Racing
Коментари Харесай

Шеф във Формула Е: Различните конфигурации в Берлин ще са предизвикателство

Спортният шеф на тима от Формула Е Envision Virgin Racing Силван Филип съобщи, че потреблението на разнообразни конфигурации за стартовете в Берлин ще е едно забавно предизвикателство пред всички тимове. Както бе оповестено по-рано през днешния ден, шестте старта, с които ще завърши прекъснатият от ковид пандемията сезон, ще бъдат комплектувани в три двойки, като всяка една ще употребява друга настройка на трасето на бившето летище „ Темпелхоф “.

„ Ще бъде предизвикателство. Обикновено знам конфигурациите на трасетата авансово и имам задоволително време за тренировки на симулатора и намиране на настройки. Сега няма да е по този начин и това може да докара до повече отпадания от естественото “, съобщи французинът пред Autosport.

„ Дори смяната на радиуса на един завой с няколко метра трансформира целият ни проект за разход на сила, а в случай че имам прибавяне или унищожаване на завои, всички тактики отпътуват на боклука. Отделно, гъстотата на стартовете ще е убийствена.

Дори един двоен уикенд е натоварващ, само че три в границите на девет дни ще са брутални. Това въпреки всичко е най-правилното решение за шампионата. Най-тежко ще е, в случай че имаш огромен случай или щета, няма да имаш никакво време за корекции преди идващия старт, може да се получат доста изненадващи резултати в Берлин “, приключи Филип.

Стартовете в Берлин ще се проведат на 5, 6, 8, 9, 12 и 13 август, като с тях ще се постави завършек на шестия сезон в историята на Формула Е.
Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР