Спортният арбитражен съд в Лозана отмени наказанието на 28 руски

...
Спортният арбитражен съд в Лозана отмени наказанието на 28 руски
Коментари Харесай

Арбитражният съд отмени наказанието на 28 руски атлети


Спортният трибунал в Лозана анулира наказването на 28 съветски спортисти, чийто спортни права бяха спрени от Международния олимпийски комитет, поради подозрения в приложимост на допинг.

Общо 43-ма руснаци получиха доживотни забрани да вземат участие в надпревари, откакто бяха упрекнати в приложимост на допинг на Зимните олимпийски игри в Сочи преди четири години. Днес обаче Съдът анулира наказването на 28 от тях. "В 28 случая предоставените доказателства не са задоволителни, с цел да се откри нарушаване на антидопинговите правила", оповестиха от Съда.

Въпросните 28 състезатели към момента имат късмет да вземат участие на Олимпиадата в ПьонгЧанг, която стартира на 9-ти февруари. Арбитражният съд анулира доживотните санкции на още 11 руснаци, само че им забрани да вземат участие на Игрите в Южна Корея.

"Много се радваме за нашите атлети", съобщи представителят на президента на Русия Владимир Путин - Дмитрий Песков. "Това решение демонстрира, че нашата усилена битка за правата на нашите спортисти е оправдана, може да бъде ефикасна и би трябвало да продължи. Ние ще продължим нашата мирна легална битка за правата на спортистите ни. Със сигурност при нас е имало проблеми с допинга, както има в доста други страни. Ние ще продължим нашата безмилостна битка с допинга", добави Песков. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР