Спортният арбитражен съд (CAS) отхвърли предложението на руския олимпийски комитет

...
Спортният арбитражен съд (CAS) отхвърли предложението на руския олимпийски комитет
Коментари Харесай

CAS забрани на Русия да използва "Катюша" вместо химн

Спортният трибунал (CAS) отхвърли предлагането на съветския олимпийски комитет да употребява известната ария " Катюша " вместо химна на страната по време на олимпийски игри и международни шампионати, до момента в който тече 2-годишното ѝ наказване. Това заяви профилираният сайт Insidethegames, откъдето са се свързали с CAS.

" CAS удостовери пред Insidethegames, че към него е имало питане за обяснение на частта (от наказателното решение), в която се приказва, че " съветският държавен химн (както и всеки химн, обвързван с Русия) не може да се употребява публично или да се пее на каквото и да е публично мероприятие, в това число, само че и освен, на церемонии по награждаване с медали и церемонии по откриване/закриване ", се кава в обявата.

Комисията на CAS е стигнала до извода, че изразът " всеки химн, обвързван с Русия ", " се разпростира върху всяка ария, обвързвана с Русия или препращаща към нея, включително и " Катюша ". 

В отговора от съда се твърди, че " в Русия " Катюша " се смята за патриотична ария, в която се съдържа апел към бойците да пазят родината ". При това се отбелязва, че " решението за това какъв химн ще употребява съветският тим на олимпийските игри ще бъде взето от МОК ".

През февруари президентът на съветския олимпийски комитет Станислав Поздняков заяви, че е отправено заявление до МОК точно за потреблението на " Катюша " за заместител на съветския химн по време на игрите в Токио това лято и на зимните в Пекин през февруари 2022 г.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР