Спортисти (Своге) спечели с 2:1 дербито срещу Етър във Велико

...
Спортисти (Своге) спечели с 2:1 дербито срещу Етър във Велико
Коментари Харесай

Спортист триумфира в дербито срещу Етър

Спортисти (Своге) завоюва с 2:1 дербито против Етър във Велико Търново на стадион " Ивайло " от 22-ия кръг на Втора лига. По този метод " шоколадите " дадоха огромна поръчка за директна промоция в Първа лига. Героят за Спортист в дуела бе Илия Русинов, който вкара и двата гола в срещата, само че би трябвало да бъде отличена и играта на неговия съотборник Георги Николов. Спортист продължава с впечатляващото си показване под управлението на Петър Колев, като тимът към момента няма загуба и позволи едвам първия гол от началото на пролетния полусезон.

Мартин Тошев вкара гол при започване на мача, само че бе в състояние на засада и попадението не бе зачетено.
 Златко Живков: Ако Монтана направи серия от победи, няма да е проблем да се завърне в елита
Златко Живков: Ако Монтана направи серия от победи, няма да е проблем да се завърне в елита

" Имам отлични усещания от Ангел Стойков "

Спортист Своге поведе в резултата в 17-ата минута. Георги Николов стреля от близко, топката бе отразена от младия пазач на домакините Християн Славков, само че от доста близка отдалеченост Илия Русинов прати топката в мрежата.

Нов гол на Етър не бе зачетен поради засада в 23-ата минута. Кольо Станев центрира съвършено в наказателното поле на Спортист към Даниел Младенов, който се разписа, само че попадението още веднъж не бе зачетено заради засада.

Етър съумя да изравни резултата в 36-ата минута. Даниел Младенов насочи доста прекрасен удар, който хвана неопитен Мартин Величков и топката влетя в мрежата.

Спортист Своге още веднъж поведе в резултата в 60-ата минута. Гостите проведоха доста добре контраофанзива. Георги Николов напредна, след което подаде към Илия Русинов, който преодоля Валери Христов, а по-късно излезе самичък против Християн Славков и без съмнения вкара топката за повторно в неговата мрежа.

Спортист можеше да вкара трети гол в 62-ата минута. Лукас Мартинс центрира рисково в наказателното поле на Етър, където Русинов бе изтърван на втора греда, само че стреля неопределено в навън.

Спортист направи доста огромен пропуск в 74-ата минута. След нова неточност на Етър Георги Николов се пребори за топката. Николов можеше да накаже грубата неточност на излезлия неразчетено напред вратар на Етър Християн Славков. Вратата на домакините бе опразнена, само че Николов не съумя да преодолее Славков, а ударът му бе блокиран от вратаря на Етър.

Етър позволи първа загуба от 28 октомври насам.

С тази победа Спортист Своге се изкачи на трето място във краткотрайното класиране с 39 точки, до момента в който Етър е втори с 40 точки.

В идващия кръг Спортист гостува на Беласица, а Етър има аудиенция на Созопол.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР