Спортист номер 1 на България за 2022-ра Александър Везенков очаквано

...
Спортист номер 1 на България за 2022-ра Александър Везенков очаквано
Коментари Харесай

Очаквано: Сашо Везенков е №1 в родния баскет

Спортист номер 1 на България за 2022-ра Александър Везенков предстоящо беше отличен и с премията за най-хубав роден баскетболист на обичайна гала за отличаване на лауреатите на Българска федерация по баскетбол.

Везенков бе определен единомислещо със 100% от гласовете, като в анкетата тази година се включиха спортните публицисти, треньори и баскетболисти от професионалните тимове у нас.

Саша по обясними аргументи не можеше да участва на церемонията персонално. Той печели тази премия за трети път в кариерата си след 2019 и 2021 година.

През 2022 година Везенков стана MVP на всеки един шампионат в Гърция с Олимпиакос, а е напът да стане и MVP на Евролигата този сезон. Той беше номер 1 по битки предходната година, в топ 3 на класациите за най-ефективни играчи и най-хубави изпълнители на ЕвроБаскет 2022.

През 2022 година Александър Везенков бе определен и за Спортист номер 1 на 2022 година в България, което се случва в баскетбола едвам за повторно в 65-те издания на анкетата.

30Церемония " Баскетболист на годината "
Първият път е в първото издание - през 1958 година, когато с най-голямото самопризнание в българския спорт е почетена именитата Ваня Войнова.

Саша завоюва признанието за Спортист на годината и на ММС, а също бе отличен и със Спортен Икар за 2022 г.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР