Спортист 1959 Своге записа най-категоричния си успех от началото на

...
Спортист 1959 Своге записа най-категоричния си успех от началото на
Коментари Харесай

Спортист Своге разби с 58 точки Шампион в ББЛ А група

Спортист 1959 Своге записа най-категоричния си триумф от началото на сезона в западния район на ББЛ А група. Опитният отбор предстоящо не срещна усложнения, побеждавайки със 106:48 по-младия състав на Шампион 2006 в дуел изигран в столичната зала „ Триадица “.

След срещата отборът от Своге към този момент е с баланс 17-1 в шампионата, до момента в който тимът от София е с 3-16.

Близо четири минути след старта Шампион 2006 не успяваше да означи панер, което разреши на противника му да вкара 13 безответни точки и след първата част да води с 23:10. Въпреки че едвам двама баскетболисти на столичния отбор се бяха разписали първоначално, вторият интервал беше с много по-висока ефикасност. Спортист обаче продължи да владее самодейността и на почивката беше напред с 55:31.

Ситуацията не се промени и след паузата. Преднината на тима от Своге продължи да пораства и преди последната четвърт тя беше най-голямата досега при 82:41. Шампион 2006 вкара едвам 7 точки през заключителните минути и по този начин разликата до края стана още по-голяма.

Борис Матраков беше над всички за спечелилите с дабъл-дабъл - 23 точки и 10 битки. Лъчезар Радев означи 16 точки, по 13 имат Васил Голов и Дамян Стоянов, а 10 точки добави Мартин Николов.

Заради травма за столичния отбор не игра един от главните състезатели – Константин Паисиев, а в негово неявяване с дабъл-дабъл от 19 точки и 14 битки приключи Мартин Тодоров.

По-рано през днешния ден се изиграха и два мача от ББЛ Б група. В среща от район Юг Бенковски се наложи с 56:52 над Раковски в Перущица. При дамите пък Локомотив София победи с 52:45 Файърболс в столичната зала „ Триадица “.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР