Спортът на живо идва в услугата за стрийминг на Max навреме за плейофите на MLB

...
Спорт на живо идва при Макс. Warner Bros. Discovery обяви
Коментари Харесай

Спорт на живо идва при Макс.

Warner Bros. Discovery обяви във вторник, че ще стартира спортно ниво на живо в своята услуга за стрийминг Max на 5 октомври, което ще даде на абонатите достъп до повече от 300 игри на живо годишно.

„Спортната добавка Bleacher Report“ ще включва пакет от спортове на живо, включително MLB, NHL, NBA, NCAA Men’s March Madness и американски футболни събития, каза WBD. Добавката – която също ще се похвали с програмиране на живо преди и след играта, както и обширно съдържание по заявка и разширени серии – бележи първия път, когато WBD прави своето първокласно спортно съдържание достъпно на платформа за стрийминг.

Добавянето на спортове на живо пристига навреме за плейофите на Мейджър Лийг Бейзбол, като Националната лига Дивизионни серии започва на 7 октомври. Новото спортно ниво ще бъде безплатна добавка за абонатите на Max до 29 февруари 2024 г., след което ще бъде на цена от $9,99 на месец. Спортните игри също ще продължат да се излъчват в линейната мрежа на WBD, която включва TNT, TBS и truTV.

Преместването на спорта на живо в услугите за стрийминг идва, когато WBD, компанията майка на CNN, и други развлекателни гиганти се борят с бързия упадък на традиционната кабелна телевизия, застрашавайки бизнес модела, който отдавна поддържа скъпи спортни права и развитие на програми. WBD обяви миналия месец, че също така планира да предостави новини на живо в платформата Max с нова услуга на CNN Max, която започва на 27 септември.

„[Това е] най-голямата колекция от развлечения, новини, а сега и спортове на едно място“, каза в изявление JB Perrette, президент на глобалния стрийминг на WBD. „Това прави Max най-пълната услуга за стрийминг за потребителите и потвърждава защо Max наистина е този, който трябва да гледате.“

Новото спортно ниво използва марката Bleacher Report, която беше придобита от Time Warner през 2012 г. и продължава да работи като дигитална платформа за спортни новини и култура.

„Искаме да сме навсякъде, където са спортните фенове и нашето несравнимо предлагане на водещи спортове, съчетано със силата на марката и съдържанието Bleacher Report, включително уникалния начин, по който B/R се ангажира с млади спортни фенове, всичко това, доставено чрез новата платформа Max, ще ни позволяват да разширим аудиторията си и да зарадваме нови фенове,” каза Луис Силбервасер, председател и главен изпълнителен директор на Warner Bros. Discovery Sports.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР