Споровете по отношение качеството на фаст фууд продуктите, предлагани в

...
Споровете по отношение качеството на фаст фууд продуктите, предлагани в
Коментари Харесай

За антибиотиците във фаст фууд продуктите


Споровете по повод качеството на фаст фууд продуктите, предлагани в заведенията за бързо хранене , се насочват главно върху хранителната им стойност. Има обаче един спомагателен фактор, който наложително би трябвало да попадне във фокуса на публичния спор. Това е използването на антибиотици при произвеждане на суровините, от които се създават полуфабрикатите в заведенията за бързо хранене.

Проучване измежду 25 вериги за бързо хранене в Съединени американски щати, имащи представителства в страни по целия свят, демонстрира, че месата , предлагани в тези вериги, се добиват от животни, третирани с антибиотици в пъти над считаните за безвредни правила.

Употребата на антибиотици при производството на фаст фууд продуктите отключва рискова верижна реакция, съществени пострадали от която са крайните консуматори – посетителите на заведения за бързо хранене. Волно или несъзнателно, всеки попада в тази група, добре е да знаем рисковете.

Третирането на животните в животновъдните стопанства с антибиотици, с цел да се увеличи добива на месо, се смята за съществена причина за все по-сериозния проблем с антибиотичната устойчивост на болестотворните бактерии. Учените през днешния ден постоянно откриват бактериални варианти, устойчиви на антибиотици, които бързо са ги убивали единствено допреди години. Инфекции, породени от такива бактерии, са причина за най-малко 2 милиона животозастрашаващи инфекции годишно единствено в Съединени американски щати.

Гонорея, туберкулоза, пневмония – това са единствено част от образците за болести, причинителите на които към този момент са мощно устойчиви на антибиотично лекуване. А човечеството едвам беше създало ефикасни способи за лекуването им предвид на милионните жертви от тях в предишното.

Основна роля в тази наклонност се отдава точно на постоянната консумация на третирани с антибиотици артикули в заведенията за бързо хранене. Масовата инвазия на веригите от такива заведения по целия свят води до навсякъде разпространяване на рисковите хранителни артикули , без изгледи рисковата наклонност скоро да се прекрати.

Свързани публикации.. Бактериален секс води до антибиотичната устойчивост 0 Фаст фууд - вкусно само че нездравословно 0 Бързата храна вреди и на мозъка ни 0

Според изследвания на пазара на антибиотиците в Съединени американски щати 80% от цялото количество антибиотици, продавано годишно там, се употребява за отнасяне на животни, а не на хора с бактериални инфекции . Така, ненужният банкет на антибиотици и развиването на устойчивост към тях от страна на бактериите се трансформира в проблем с световно значение, а питателните артикули в заведенията за хранене за бързо хранене са основна част от него.

Проучването за антибиотичното приложение при произвеждане на животинско месо в Съединени американски щати и разпространяването на това месо

макар рисковете от него, допълват разногласията за изгодите от веригите заведения за бързо хранене.

Скептиците към този момент имат още един коз в ръката си, паралелно с данните за рисково висока приложимост на хормонални артикули измежду животните. Уви, разногласията няма скоро да бъдат позволени, а към този момент съществена грижа на всеки остава персоналната отговорнoст при асортимент на употребяваните храни.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР