Споровете около въпросите на матурите са в резултат от полунаправената

...
Споровете около въпросите на матурите са в резултат от полунаправената
Коментари Харесай

Бивш образователен министър обяви защо всяка година ще има сеир на матурите

Споровете към въпросите на матурите са в следствие от полунаправената промяна. Това сподели в утринния блок на Българска национална телевизия някогашният министър на образованието проф. Тодор Танев.

„ Матурите би трябвало да се трансформират. Ако това не стане, всяка година ще има сеир и ще чакаме новите неточности “, акцентира той.

„ Българското учебно заведение е по този начин направено, че създава един стандартизиран артикул. Ако излизаме от учебно заведение с разнообразни специалности, естествено е да се явяваме на разнообразни изпити при довеждане докрай “, сподели още той.

Проф. Танев бе безапелационен, че е обикновено да има няколко дати за явяване.

„ Учениците би трябвало да бъдат подтиквани да научат нещо, с цел да завоюват точки на изпита. В момента учениците учат за точки, а не за познания “, съобщи проф. Танев.

„ Родителите и външни специалисти би трябвало да имат своето място, когато се дефинира образователното наличие. Училищата би трябвало да бъдат профилирани. Учебният материал е доста претрупан, а всяка година усилваме броят на часовете. Така до средата не се стига “, сподели още някогашният учебен министър.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР