Споровете между председателя на гражданското сдружение Спаси Пловдив и кмета

...
Споровете между председателя на гражданското сдружение Спаси Пловдив и кмета
Коментари Харесай

Асен Костов съди за клевета кмета на Северен

Споровете сред ръководителя на гражданското съдружие " Спаси Пловдив " и кмета на " Северен " Стоян Алексиев са на път да прераснат в правосъдни каузи.

Припомняме, че в края на предходната година Костов се обърна с отворено писмо към районния кмет, в което изиска оставката му. Повод за недоволството на гражданския деятел бяха изказванията на Алексиев, че Костов е в зависимости от зам.-кмета по строителство Пламен Райчев, чиято оставка бе поискана през декември от районни кметове на Пловдив.

Според Костов, кметът на " Северен " се е " окопал и стои надалеч от хората и техните проблеми ". Алексиев пък назова гражданския деятел " прочут само с поръчковите си акции ". Именно тези думи на районния кмет са предизвикали Асен Костов да разгласи, че ще заведе дело за клюка.

В ново отворено писмо от " Спаси Пловдив " афишират, че ще дадат късмет на Алексиев да потвърди изказванията си в съда. Ето какво написа Асен Костов в обществените мрежи, като публикуваме текста без редакторска интервенция:

" На 15 декември в marica.bg излезе моя обява във връзка Вашето искане за оставка на зам.-кмета по строителство на Пловдив - Пламен Райчев. Сега също не преставам да настоявам, че в действителност е пристигнало време за оставки и Вие сте измежду първите, които би трябвало да напуснете поста си. Вие обаче влязохте в обществен спор с мен.

В това нямаше да има нищо неприятно, в случай че не залагахте на откровени лъжи. Във въпросното право на отговор изрекохте куп лъжи по мой адрес. В контра отговор желаех да посочите обстоятелства и имена. Мина повече от месец, само че вие, господин областен кмет Стоян Алексиев, мълчите.

Аз обаче настоявам, че думите Ви нямат нищо общо с обективната истина и ще Ви дам опция да докажете противоположното в съда. Вярвам, че ще Ви осъдя, а парите ще даря за благотворителна идея. Защитата ми е поета от известния юрист Росен Рашков. Ръкавицата е хвърлена! Дано имате героизъм и да се явите персонално в правосъдната зала. "

Свързани вести Асен Костов: Темата е по кое време Вие ще подадете оставка, господин Алексиев Спорът за ремонтите: Кметът на "Северен " отговори на Асен Костов
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР