Спорният план за амнистия на каталунските сепаратисти преодоля още едно

...
Спорният план за амнистия на каталунските сепаратисти преодоля още едно
Коментари Харесай

Долната камара на испанския парламент одобри спорния проектозакон за амнистия на каталунските сепаратисти

Спорният проект за прошка на каталунските сепаратисти преодоля още едно затруднение в испанския парламент, съобщи ДПА.

Късно нощес депутатите от долната камара на испанския парламент в Мадрид взеха решение със 178 гласа " за " против 172 " срещу " законопроектът, импортиран от лявото държавно управление на премиера Педро Санчес, да бъде позволен за разискване. Преди това през ноември Сенатът (горната камара на парламента) даде зелена светлина за проектозакона.

Очаква се да минат няколко месеца, преди да бъде признат " Закон за институционална, политическа и обществена нормализация в Каталуния ", а по-късно той ще би трябвало да бъде гласуван и през Сената, където консервативната Народна партия на водача на опозицията Алберто Нунес Фейхоо има болшинство.

По време на вчерашните диспути Фейхоо дефинира плануваната прошка като " народен срам и интернационален позор ". 

В средата на ноември министър-председател Педро Санчес от Испанска социалистическа работническа партия даде обещание на каталунците прошка и други отстъпки, с цел да си обезпечи гласовете на двете сепаратистки партии за преизбирането си в Народното събрание.

Либералната партия " Жунтс пер Каталуния " ( " Заедно за Каталуния " ) на сепаратисткия водач Карлес Пучдемон и лявата Републиканска левица на Каталуния на каталунския районен министър председател Пере Арагонес се стремят към обособяване на самостоятелната област от Испания. Санчес обаче желае да предотврати това и да тушира спора посредством разговор и отстъпки, отбелязва ДПА.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР