Според вицепремиера Томислав Дончев Николай Малинов и някои други членове

...
Според вицепремиера Томислав Дончев Николай Малинов и някои други членове
Коментари Харесай

Дончев: Не Русофили, а техни членове са шпиони

Според вицепремиера Томислав Дончев Николай Малинов и някои други членове са тези, които дават неприятно лице на неправителствената организация " Русофили ", а не организацията като цяло. Това стана ясно от изказване на Дончев в предаването " Лице в лице " по бТВ.

" Така наречената спекулация не е обвързвана с придвижването " Русофили ", а с съответни негови членове и изказвания на службите и прокуратурата, че те правят противозаконна активност, т.е. шпионаж. Има събрани доказателства. Препоръчвам на всички политици да бъдат по-обрани и да не бързат с политическите мнения в задатък. Прокуратурата и службите би трябвало да си свърши работата ", безапелационен бе Томислав Дончев.

" Такива неща се случват по света, всяка страна е значимо да се опита да набира информация от други страни, работа на страната е да не допусне такива неща, по тази причина има такива текстове в Наказателния кодекс. Такива неща не би следвало при малко повече разсъдък и мъдрост от двете страни да имат дълготраен неприятен резултат върху връзките с която и да е страна ", сподели още Дончев.

" Хибридни мероприятия у нас има, опити за дезинформация, подправени вести изключително по мрежите несъмнено са 30-40% от новинарския поток и за мен казусът е не разпространяването им, а че хората им имат вяра всеобщо, тук казусът е, че в никакъв случай не може да се каже със 100% кой ги провежда ", сподели вицепремиерът.

" Не съм забелязал да има смяна в стила на работа и в работната среда ", отговори той на въпроса дали има антируски настроени министри в кабинета.

" Не ме е боязън, интригите станаха прекомерно доста, не мога да ги проследя всички. Ако при всяка такава обстановка се напрягаме, няма да свършим никаква работа ", разяснява Дончев неотдавна излезлите чатове, свързани с опита за прелом против властта. " Не си припомням напълно цивилизована акция - всички са от политическо изтощение, ту аз съм бил бунтовник, грабител, изборите са неповторим късмет да научиш за себе си неща, които не ги знаеш ", добави още Дончев.

" Настроението в ГЕРБ е да се стегнем и да покажем допустимо най-хубави резултати на изборите, заобикалям военните аналогии, не обичам и спортните - да ги набием, да ги убием на изборите - не обичам да споделям такива неща ", съобщи Дончев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР