Според високопоставен служител на китайската технологична компания Lenovo след три

...
Според високопоставен служител на китайската технологична компания Lenovo след три
Коментари Харесай

Lenovo очаква Motorola да е топ доставчик на смартфони до три години

Според почитан чиновник на китайската софтуерна компания Lenovo след три години Motorola, благосъстоятелност на софтуерния колос, ще бъде третият по величина състезател на пазара на смарт телефони в света.     Lenovo, най-големият производител на лични компютри в света, купи Motorola от Гугъл през 2014 година През последните години компанията се пробва да укрепи марката и да я нарежда като състезател на пазара на смарт телефони от по-висок клас, с цел да се конкурира с играчи като Samsung и Apple. През 2020 година софтуерният колос рестартира емблематичния Motorola Razr като сгъваем смарт телефон.    Матю Зелински, изпълнителен вицепрезидент на Lenovo, разяснява пред CNBC на Световния стопански конгрес в Давос, Швейцария, че компанията е обърнала бизнеса на производителя на смарт телефони и го е " хиперприоритизирала " и това към този момент се отплаща.   

" Бих заложил заплатата си, че след три години ще бъдем номер три в света ", безапелационен е Зелински, излагайки упоритостите на Lenovo във връзка с пазара на смарт телефони. 
Apple и Samsung са най-големите играчи на международния пазар с общ дял от към 40%.    Според Counterpoint Research през третото тримесечие на 2023 година Motorola и Lenovo имат общо към 4% пазарен дял, което ги слага на осмо място в международен мащаб. Въпреки това марката може да се похвали с известни триумфи на избрани пазари. В Съединени американски щати Motorola е третият по величина снабдител на смарт телефони по пазарен дял. В Латинска Америка пък заема второто място.    Зелински показва, че компанията ще се стреми да усили пазарния си дял в географски проект, като по едно и също време с това се старае да пораства " устойчиво " на пазарите, на които се намира, до момента в който доближи 10% дял, което ще усъвършенства представянето ѝ и в международен мащаб.    Част от тактиката за напредък се върти към премиум сегмента, в който преобладават Apple и Samsung. Сгъваемите устройства като Razr са част от тази категория, поради високата им цена.    

Стремежът на Lenovo към Индия 
Зелински декларира също по този начин, че Lenovo е подготвена да усили потенциала на индустриалния си цех в Пондичери, Индия, в случай че се наложи.    Индийското държавно управление се стреми да накара производителите на електроника да създават своите артикули в Индия. Apple да вземем за пример към този момент усили производството на iPhone в страната.    Затова и Зелински дефинира Индия като " една от най-стратегическите страни " за Lenovo:    " Ще заложим колкото се може повече в тази страна, тъй като считаме, че растежът на индийското население е приказен, а индийците са прелестни хора. "  
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР