Според вътрешна информация, Минко Брайков, полицай с принадлежност към Държавна

...
Според вътрешна информация, Минко Брайков, полицай с принадлежност към Държавна
Коментари Харесай

Ченгето от ДС Минко Брайков се връща в МВР, жена му – обикновена чиновничка, крие 460 000 лв. в КТБ

Според вътрешна информация, Минко Брайков, служител на реда с принадлежност към Държавна сигурност, се стреми да се върне на висока служба в Министерството на вътрешните работи (МВР). Източник от Вътрешното министерство споделя, че Брайков (роден през 1958 г.) - някогашен заместник-директор на Национална работа " Полиция " и заместник-директор на ДОИв Министерство на вътрешните работи през интервала 2004-2006 година, се пробва да се възползва от близостта си с " баща Петко ", бащата на Кирил Петков, с цел да се върне на висок пост в службите.

Според информацията от Комисията по досиетата, Брайков е бил назначен за чиновник на Софийско градско ръководство на Министерство на вътрешните работи през 1987 година по линия на Държавна сигурност, като старши шпионин. През 1990 година е нараснал на позицията заместник-началник на поделение.

След 2006 година, Минко Брайков става консултант в Комисията по вътрешна сигурност и публичен ред към Народно събрание.

Информация сочи, че брачната половинка на Брайков - Маргарита Брайкова, е имала общо три влога във банкрутиралата КТБ - на стойност 138 000, 177 000 лв. и 70 379 евро, което се равнява на близо половин милион лв.. Произходът на парите е неразбираем, защото Брайкова е чиновник със заплата от към 1500 лв.. Отговорността за това по какъв начин е съумяла да натрупа съвсем половин милион лв. се пада на прокуратурата.

Инфо: narod.bg

 

Тагове: Минко Брайков Маргарита Брайкова КТБ банка влог ДС ДОИ МВР Татко Петко Кирил Петков
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР