Според Вътев министерството е изпълнило всички ангажименти към земеделците и

...
Според Вътев министерството е изпълнило всички ангажименти към земеделците и
Коментари Харесай

Министър Вътев за протеста на животновъдите: Това не е лицето на ...

Според Вътев министерството е изпълнило всички задължения към земеделците и даже е договорило спомагателна помощ за тях.

 

" Това не е лицето на българското земеделие и отглеждане на животни. Тези, които са на пазара и съумяват, не са тук. Освен това, в случай че разгледате по-близо фрагментите, ще видите лица на хора, които нямат нищо общо със земеделието. Аз ще продължа да съблюдавам законодателството ", безапелационен бе земеделският министър.

 

По думите му безусловно всичко по закон и по правилник е изпълнено.

 

" И този митинг стачкува против българското и европейското законодателство. Исканията не са основателни и в действителност ние сме изпълнили много над техните претенции с тази спомагателна помощ за енергийните разноски, която сме внесли за нотификация ", сподели още Вътев пред публицисти.

 

Той осведоми също така, че всичко, което по закон се поставя, е изплатено. " Има една помощ за дребни преживни животни, за която сме качили график и тя ще се изплати от на следващия ден до понеделник ", сподели още той.

 

" Извоювали сме 30 000 евро над допустимия предел от 250 000 евро, който е поради войната в Украйна и това е еднократна помощ за целия интервал ", добави министърът.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР