Според варненския дългогодишен спасител Божидар Банков, който започва кариерата си

...
Според варненския дългогодишен спасител Божидар Банков, който започва кариерата си
Коментари Харесай

Ето откъде идва популярното прозвище "гларус" на свалячите по морето

Според варненския дълготраен избавител Божидар Банков, който стартира кариерата си през 1963 година на Златни пясъци, същинските свалячи са били общите служащи в курорта.

„ По през целия ден се облизваха и вечер скачаха в леглото на някоя чужденка, въпреки да е неразрешено. Милицията обаче не спеше. Бяха пратили две девойки под прикритие в хотел “Гларус ”. Че са агентки ни сподели барманът. Общаците обаче не знаеха. И една августовска вечер през 1964 година милицията хвана няколко нашенци на шаблон с чехкинчета. На другия ден в. “Народно дело ” написа, че в “Гларус ” изловили “гларуси ”. И по този начин се роди новото име на свалячите на плажа ”, споделя Божо.

В спомените му най-атрактивни остават чехкините и немкините. За рускините споделя, че били най-непристъпни, тъй като ходели по групи, а най-ниско равнище в рейтинга му от тези години са полякините, единствено наивниците се били занимавали с тях, само че другояче били положителни търговци на парфюмчета “Бич може ”, “Пани Валевска ” и кремове „ Нивеа ” – извънредно дефицитни артикули по времето на соца.

На фотографията: Слънчев бряг 1974 година - български избавител и съветска летовничка на плажа…
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР