Според учителя Петър Дънов правилното готвене е част от духовното

...
Според учителя Петър Дънов правилното готвене е част от духовното
Коментари Харесай

Златни правила за готвене от Петър Дънов - лукът не се пържи, магданозът е лекарство

Според учителя Петър Дънов вярното готвене е част от духовното ни равновесие. Неслучайно един от неговите препоръки е:

"Готвиш ли, пей! Бъди щастлив, с цел да се радват и тези, които ще го ядат. "

Разбира се, всеки един от нас би трябвало да избере подобаващата за себе си храна, с цел да се усеща добре и да получи най-хубавите резултати.

Днес подбрахме за вас някои от златните правила от учителя Петър Дънов за здравословно хранене:
 Вслушай се във вътрешния си глас с аромата Voce Viva на Valentino Edna предлага Вслушай се във вътрешния си глас с аромата Voce Viva на Valentino
► Винаги слагай продуктите в кипяща вода. Всички ястия да се варят на сдържан огън, в никакъв случай да не стоят на огъня откакто се сварят. Морковът е най-труден за варене (около 1/2 час). Вегетарианско ястие (освен сухия боб) не би трябвало да ври повече от 20-30 минути. Продуктите се подготвят, когато водата стартира да ври.

Нито зеленчуците, нито другите артикули би трябвало да се държат във вода. Избели лука, изплакни го и незабавно го нарежи, по-късно морковите и другите. Не хвани в никакъв случай обелени и нарязани артикули. Повечето витамини не устоят на светлина, други на топлота и т. н. Спанакът не би трябвало да се държи нито минута във вода.

 asdda Unsplash

Измий го в топла вода, в две три води и го сложи да ври. Ако прибавиш нещо друго към спанака, постави го 5-6 минути преди събаряне от огъня. Никога не слагай сода в боба или в кое и да е друго ястие или сладкиши. Много от витамините се разлагат и унищожават.

► Доматеното пюре или доматите са защитно средство срещу заличаване на всевъзможни витамини. Обикновено 30 на 100 се губят при готвенето.

Не би трябвало да се отваря капакът, до момента в който яденето ври. Сложи и последния артикул, виж часовника и отдръпни яденето на избраното време. Ако е на котлон, сметни, че ще се свари 10 минути след изключването на котлона, само че не го оставяй да изстине на котлона. Приготви яденето по този начин, че да е готово сега, когато седнеш да ядеш.

Яденето не трябва да се затопля повторно, тъй като се губят витамините. Добре е да се готви единствено за обед или единствено за вечеря. Добре е при всяко ястие да има нещо сурово за салата, тъй като там витамините се резервират.

 Правилата за готвене от учителя Петър Дънов  Правилата за готвене от учителя Петър Дънов  Правилата за готвене от учителя Петър Дънов  Правилата за готвене от учителя Петър Дънов
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР