Според учените сладководният полип Хидра Магнипапилата може да живее вечно,

...
Според учените сладководният полип Хидра Магнипапилата може да живее вечно,
Коментари Харесай

Откриха ново безсмъртно същество

Според учените сладководният полип Хидра Магнипапилата може да живее постоянно, а някои типове от него ускоряват безсмъртието си с придвижване на възрастта.

Сладководният полип съставлява микроскопично водно животно, което има тяло сходно на тръба с пипала, уста и лепкаво краче.

Изследванията на учените са потвърдили, че процесът на остаряване съвсем не визира този организъм в естествената му среда, а в лабораторни условия, този полип става вечен.

Един от ръководителите на проучването лекар Оуен Джоунс разкри, че лабораторните данни са посочили, че даже след 1400 години при непроменени условия 5% от тези организми ще бъдат още живи.

 Бактерии

Преди да доближат до тези заключения, учените са следили стареенето при 46 разнообразни типа, в това число бозайници, растения, гъби и водорасли.

Специалистите са открили, че до момента в който при хората, бозайниците и птиците виталните сили отслабват с течение на времето, при някои други създания като костенурките и някои типове дървета, виталните стават по-силни с придвижване на възрастта.

При хората, косатките, някои типове безгръбначни животни и водните бълхи смъртността се усилва с придвижване на възрастта.

Докато пустинната костенурка е доста по-вероятно да загине в ранния стадий на живота си. Тези костенурки могат да живеят до 80 години.

Много растителни типове като бялото мангрово дърво следват същия модел.

 Костенурка

Няколко типа, в това число рододендрони, гущери и раци, демонстрират дребна смяна в смъртността през целия им живот.

При изследването учените са изследвали и плодовитостта на следените 46 растителни и скотски типа.

Експертите са открили, че и по отношение на този индикатор сред тях съществуват огромни разлики.

При хората да вземем за пример плодовитостта е съсредоточена в по-кратък интервал от живота им.

Някои типове организми обаче, по-специално растенията, стават по-плодовити с придвижване на възрастта - да вземем за пример американският столетник в Мексико и Южна Америка.

Провежданите проучвания са за да се откри способ, с който да се предотврати процесът на остаряване.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР