Според Световната здравна организация (СЗО), яйцата са един от най-хранителните

...
Според Световната здравна организация (СЗО), яйцата са един от най-хранителните
Коментари Харесай

Бъдете внимателни с яйцата по Великден

Според Световната здравна организация (СЗО), яйцата са един от най-хранителните артикули, богати на протеини, витамини и минерали. Те съдържат също по този начин и холестерол, който може да бъде спорен за хората със сърдечно-съдови болести или висок холестерол.

Според СЗО, здравословното ползване на яйца е до 7 на седмица за възрастни хора. Това значи, че в случай че ядем по едно яйце дневно през Великденския интервал, няма да надхвърлим целесъобразното количество.

Важно е обаче да се означи, че методът, по който яйцата се подготвят, може да въздейства на тяхната сигурност. Яйцата би трябвало да бъдат сготвени добре, с цел да се предотврати рискът от болест с бактерии като салмонела.

Също по този начин, значимо е да се заобикаля потреблението на яйца с разрушена или развалена обвивка, защото това може да усили риска от болест.

В умозаключение, яйцата са значима част от здравословното хранене, само че е значимо да се употребяват в умерени количества и да се готвят вярно, с цел да се предпазим от вероятни здравословни проблеми. Великден е прелестно време да се насладим на обичайното ястие на яйца, само че би трябвало да бъдем деликатни и да съблюдаваме рекомендациите за сигурност.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР