Според статистиката почти 27% от хората имат трайни проблеми със

...
Според статистиката почти 27% от хората имат трайни проблеми със
Коментари Харесай

10 неща, които трябва да избягвате вечер преди лягане

Според статистиката съвсем 27% от хората имат трайни проблеми със заспиването и 73% от хората се сблъскват с този проблем от време на време. Но аргументите за неприятния сън не постоянно са свързани със здравословни проблеми. Някои вечерни привички, които наподобяват естествени за нас, в действителност могат да окажат негативно влияние върху съня ни и даже да причинят бодърствуване.

Ето някои неща, които не трябва да вършиме, в случай че желаете да си починете качествено:

1. Пушене

Подобно на кофеина, никотинът има подтикващ резултат върху тялото ни. Увеличава сърдечния темп и кръвното ви налягане и подтиква мозъчната интензивност. Всички тези процеси не способстват за здравословния сън. Дори в случай че заспите, качеството на съня ви няма да е изключително положително: пушачите са по-склонни да страдат от бодърствуване, в сравнение с хората, които не пушат. Ако не желаете да се откажете от пушенето, пробвайте да не пушите 1,5 часа до 2 часа, преди да си легнете. Това ще ви помогне да заспите по-бързо и вашият сън ще бъде по-здравословен.

2. Спортуване

Обикновено спортуването има добър резултат върху съня, защото може да ни помогне да заспим по-бързо и да облекчим напрежението. Но това работи, единствено в случай че завършите тренировката си 3-4 часа (или даже 6 часа), преди да си легнете. Ако преди малко сте се върнали от фитнес залата и напряко си легнете, няма да можете да заспите, изключително в случай че сте си взели парещ душ.

3. Пиене на вода
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР