Според Софийския апелативен съд, градският съд не е определил правилно

...
Според Софийския апелативен съд, градският съд не е определил правилно
Коментари Харесай

Скандал! Намалиха Присъдата На Скандалния Убиец На Виола!

Според Софийския апелативен съд, градският съд не е определил вярно специфичния най-малко, който не е 20 години затвор, а 15 години отнемане от независимост, защото обвиняването на Станев е за ликвидиране, осъществено по изключително непосилен метод и с особена свирепост, а по закон то се санкционира с минимум 15 години отнемане от независимост. Така при баланс на смекчаващите и отегчаващите отговорността условия, какъвто в тази ситуация има и съгласно първата инстанция, апелативните съдии одобряват, че наказването на Стефан Станев би трябвало да бъде понижено с 2,5 години.

Решението предстои на обжалване и митинг пред Върховния касационен съд.

Жестокото ликвидиране на 29-годишната хубавица Виола - студентка в Датския лицей, бе осъществено на 23 юни м.г. Младата жена бе пребита с железен стик, душена и наръгана с нож от Стефан, който подозирал, че тя му е изневерила. Двамата живеели дружно от няколко месеца. След като умъртвил приятелката си, 29-годишният мъж тръгнал с колата си към морето. По пътя качил стопаджии, които по-късно пребил и ограбил. Ден по-късно Стефан Станев бе арестуван в Созопол.

По искане на прокуратурата, младият мъж бе настанен за експертиза в психиатричната болница към ловешкия затвор. Заключението на специалистите бе, че той е вменяем и може да дава отговор пред съда за дейностите си. След тежкото закононарушение стана известно, че против мъжа са подавани голям брой тъжби за домашно принуждение от някогашната му брачна половинка. Проверка, разпоредена от основния прокурор Сотир Цацаров, откри, че в Софийската районна прокуратура е имало пет преписки, само че единствено по една имало формирано следствие за закана с ликвидиране. Това докара до оставката на тогавашния областен прокурор Петър Белчев.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР