Според словенските медии обвиняемата лекарка е заявила, че е издавала

...
Според словенските медии обвиняемата лекарка е заявила, че е издавала
Коментари Харесай

Словенска лекарка издавала фалшиви сертификати за преболедуван СOVID-19 срещу € 50

Според словенските медии обвинената лекарка е декларирала, че е издавала документите въз основа на констатациите, доказващи съществуването на антитела в тялото, само че това не е постановен и годен метод да се удостовери, че някой е преболедувал ковид.

Посочено е, че е нужен позитивен PCR тест, по-стар от 10 дни, само че не по-стар от 180 дни.
 Обсъждаме на всички места да се влиза с COVID-сертификат, разгласи министърът Обсъждаме на всички места да се влиза с COVID-сертификат, разгласи министърът
Скоро в България ще е належащо жителите да имат сложена ваксина, потвърдено скорошно преболедуване или неотдавнашен негативен тест, з...

Журналистка се показала на лекарката като човек, който е бил в контакт със инфектиран, само че не е тестван. Тя й споделила, че няма проблем и че ще й издаде документ за 50 евро, при изискване че е тествана за съществуване на антитела.

Националният институт по публично здраве отговори на журналистическо питане по този въпрос, че това е нарушаване. Лекарската камара от своя страна е удостоверила, че е получила обвинявания против лекарката, само че няма да разкрие детайлностите до края на процедурата.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР