Според скорошно проучване на Deloitte, 69% от американците няма да

...
Според скорошно проучване на Deloitte, 69% от американците няма да
Коментари Харесай

Повечето американци не искат хибриди и електромобили

Според скорошно изследване на Deloitte, 69% от американците няма да изберат електромобил, хибрид или plug-in хибрид като последваща кола. Близо две трети от интервюираните (малко по-малко от хиляда души) споделят, че биха предпочели мотор с вътрешно горене, тъй като не имат вяра в актуалните електрически транспортни средства. Освен това те са сигурни, че инфраструктурата за зареждане не е задоволително развита.

Само 17 % от интервюираните са подготвени да изберат обичаен хибрид като последваща кола, 5 % възнамеряват да закупят plug-in хибрид, а други 5 % биха избрали напълно електромобил. Отбелязва се, че резултатите от проучването в Съединени американски щати са почти сходни с тези, получени в страните от Югоизточна Азия.

В Германия, Япония и Южна Корея обаче цифрите са доста разнообразни. В тези страни единствено 49%, 39% и 37% от купувачите, надлежно, биха избрали нов автомобил с мотор с вътрешно горене. И множеството от купувачите, които са подготвени да купят чисто нов електромобил, в последна сметка са в Корея, Германия и Китай: надлежно 23%, 17% и 15%.

Доста изненадващо е, че американските купувачи демонстрират дребен интерес към електрифицираните транспортни средства (класически хибриди и PHEV). Забавно е, само че по този индикатор те изпревариха Индия, където 21 % от интервюираните обмислят закупуване на хибриди, а 10 % гледат към PHEV транспортни средства.

Всички интервюирани обаче означават, че в случай че цените на електрическата енергия се покачат, това ще ги изплаши от закупуването на електрифицирани модели. Интересното е още, че индийците и американците биха желали да зареждат колите си с акумулатори вкъщи, до момента в който азиатците са склонни да го вършат единствено на публичните станции.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР