Според скорошно проучване ежедневната порция ягоди може също така да

...
Според скорошно проучване ежедневната порция ягоди може също така да
Коментари Харесай

Ягодите са мощен стимулант за мозъка и сърцето, сочи проучване

Според скорошно изследване ежедневната порция ягоди може също по този начин да пребори когнитивния крах и сърдечните болести при застаряващите възрастни.

Ягодите, цялостни с полифенолни съединения, са мощни антиоксиданти. Това ги прави евентуални стимулатори за когнитивните функционалности и здравето на сърцето. Предишни проучвания демонстрират, че потреблението на единствено няколко ягоди всеки ден може също да усъвършенства здравето на червата и да облекчи инфектиране при заболяване на червата.

Ново изследване, финансирано от Калифорнийската комисия по ягодите, откривателите събират 35 здрави възрастни хора. Те им дават или 26 грама лиофилизирани ягоди на прахуляк, или плацебо в продължение на осем седмици. След четириседмична пауза двете групи се разменят. Изследователите се интересуват основно от въздействието върху когнитивните качества на участниците. Те също по този начин наблюдават кръвното налягане, размера на талията и други индикатори за здравето на сърцето.

Резултатите са обещаващи. Групата, консумираща ягоди, демонстрира усъвършенствана умствената интензивност. Контролната група, въпреки това, демонстрира усъвършенствана епизодична памет. Забелязват се повишение на систолното кръвно налягане (горната граница - бел. ред.) и повишение на триглицеридите, тип мазнини в кръвта. Междувременно групата с ягоди претърпява спад на кръвното налягане и усъвършенстване в способността на тялото да отблъсква нездравословните оксиданти.

„ Това изследване демонстрира, че потреблението на ягоди може да насърчи когнитивната функционалност и да усъвършенства сърдечно-съдовите рискови фактори като хипертония “, споделя Ширин Хушманд, професор в Училището по извършения и хранителни науки в щата Сан Диего и основен откривател на изследването. „ Окуражени сме, че една елементарна смяна в диетата, като прибавяне на този плод, може да усъвършенства резултатите при по-възрастни хора. “

Така че, запазете тези ягоди в ежедневния си хранителен проект. Те освен имат страховит усет, само че също по този начин могат да подобрят здравето на мозъка и сърцето ви. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР