Според Румен Радев финансовата децентрализация трябва да бъде заложена в

...
Според Румен Радев финансовата децентрализация трябва да бъде заложена в
Коментари Харесай

Радев иска финансова децентрализация на местната власт в Конституцията

Според Румен Радев финансовата децентрализация би трябвало да бъде заложена в Конституцията на Република България. „ Промените в главния ни закон, готови от президентската институция, плануват оферти и в тази тенденция, тъй че да се понижи зависимостта на локалната власт от актове на Министерския съвет и държавния бюджет “, уточни президентът на церемонията по връчване на юбилейните награди на Националното съдружие на общините в Република България (НСОРБ).

„ Финансовата децентрализация и повишението на пълномощията на общините са пътят за водене на ефикасни локални политики, за по-активна роля на общинските управляващи и на гражданското общество “, съобщи Румен Радев.

Той уточни, че увеличението на оперативната и финансова автономия на общините са предпоставки за мощна страна и проспериращо общество и опитът в Европа потвърждава това.

Румен Радев съобщи, че у нас на процедура локалната власт е съвсем напълно подвластна от изпълнителната власт, което води до ниско възнаграждение на общинските фрагменти, непрестанно растящи отговорности на локалните управляващи, съчетани с лимитираните им пълномощия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР